Fibaro motion senzor automatika.rsFibaro je zvanično najavio najnoviji dodatak svojoj liniji proizvoda, novi Z-Wave FGM-001 senzor pokreta. Uređaj detektuje pokret i može da se koristi kao deo sistema bezbednosti da nadgleda vaš dom kada niste tu. Ali, takođe može aktivno da se koristi i kao deo sofisticiranog sistema kućne automatizacije.

 Novi uređaj ima četiri glavne karakteristike. Prvo, on može da detektuje i najmanji pokret u sobi pomoću svog senzora pokreta. Drugo, ugrađeni  akcelerometar  može da detektuje vibracije i promene položaja. Treće, uređaj takođe poseduje sopstveni senzor temperature koji daje očitavanja za sobu i doprinosi  sistemu kontrole grejanja. Četvrto, on će meriti intenzitet osvetljenja u sobi sa svojim ugrađenim senzorom nivoa svetla.

 Detektujući pokrete i znajući da li je soba zauzeta, FIBARO može da aktivira bezbednosna upozorenja i alarme, dozvoljavajući roditeljima da budnim okom motre na svoju decu, ili čak da isključi električne uređaje kako bi uštedeli energiju i smanjili rizik od požara uvek kada je soba prazna. Ako bi neko pokušao da neovlašćeno otvara uređaj, FIBARO se može konfigurisati da vam pošalje upozorenje ili aktivira alarm u kući. FIBARO–ve sofisticirane mogućnosti programiranja scena podrazumevaju da su mogućnosti  blizu ograničenih…
fibaro-motion-z-wave-sensor-automatika.rs
 Uz funkcionalnosti naprednog monitoringa temperature možete optimizovati svoje centralno grejanje i smanjiti račune. Ako želite da dozvolite svojoj deci da legnu da spavaju sa upaljenim svetlima, senzor može da ih isključi kada budu zaspali. Sposobnost da se meri nivo svetla u prostoriji znači da FIBARO može da prilagodi svetla kako se prirodni nivoi osvetljenja menjaju, svo vreme obezbeđujući optimalnu udobnost i energetsku efikasnost.
 U skladu sa FIBARO-vom revolucijom, potpuno jednostavnom  arhitekturom, senzor pokreta je na baterije i komunicira preko bežičnog Z-Wave protokola – tako da nema potrebe za postavljanjem novih kablova ili modifikovanja vašeg doma kako bi ih postavili.
 Fibaro Z-Wave senzor pokreta možete kupiti za oko 50 £.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.