Da južnokorejski proizvođač automobila, Hyundai, planira da ostvari partnerstvo sa intertnet kompanijom Google, u neku ruku je najavio predsednik kompanije Hyundai Motor, Đeong Đin Haeng i to pred pripadnicima sedme sile da ove dve kompanije ”imaju zajedinčke oblasti interesovanja koje bi za rezultat mogle da imaju saradnju”.

 Ono što se nameće kao logičan zaključak je, naravno, dalji razvoj pa i proizvodnja autonomnih automobila, a to je i možda oblast gde Hyundai kasni u odnosu na druge proizvođače u automobilskoj industriji. Međutim, Google je već testirao veliki broj malih, autonomnih prototipova, i najavio da planira partnerstvo sa FCA.

 Međutim, direktor sektora za autonomna vozila, John Krafcik, je izjavio da uprkos dogovoru sa FCA, Google razmatra saradnju sa i drugim proizvođačima automobila. Krafcik je inače bio šef Hyundai Motor Amerika, tako da njegove poslednje izjave i nisu iznenađenje.

 Takođe Google i Hyundai mogu vršiti i pregovore oko digitačnih tehnologija. Južnokorejski proizvođač je lider u integrisanju Androida u informacione i zabavne sisteme, a trenutno razvija posebnu verziju, Android Auto, za nove Hyundai modele.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.