Izgleda da skauti polako gube posao! Kako je sve veća upotreba pametnih telefona, interneta i digitalizacije čini mi se da dosadašnje oslanjenje na skaute polako počinje da gubi smisao. Silni skauti, instinkt trenera, uprave kluba kada je reč o novim pojačanjima za početak će se sigurno proveravati i upoređivati sa najnovijim softverskim programima baziranim na veštačkoj inteligenciji.

Šta je ”Ai Abakus”?

 “Ai Abakus” je najnoviji softverski sistem koji skautira igrače, prati njihove tehničke, taktičke, fizičke pa i – mentalne karakteristike. Kažu da je toliko dobar da čak predviđa i atmosferu u ekipi posle pobeda i poraza ukoliko se dovede određeni igrač. Zvuči sjajno zar ne?

Mnogi se slažu da čovek nikada neće biti “provaljen” do kraja, da se ljudski faktor ne može zameniti, ali pojedini mediji i kompanija koja je proizvela ovu veštačku inteligenciju garantuju uspeh. Jednostavno ovi sistemi nemaju osećanja što odmah elimeniše mogućnost lošije procene.

 Šta se predlaže klubovima

 Ukoliko nekog zanima šta je ovaj sistem, baziran na veštačkoj inteligenciji, po imenu “Ai Abakus” predlaže najboljim klubovima PL?

  1. Mančester siti – Erling Haland
  2. Liverpul – Dajo Upamekano
  3. Mančester junajted – Julijan Brant
  4. Arsenal – Florijan Nojhaus
  5. Čelsi – Adrian Fein

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.