naslovna vetroturbine zelena energija vesti siemens automatika.rs
naslovna vetroturbine zelena energija vesti siemens automatika.rsSiemens je obezbedio još jedan veliki ugovor  za vetroelektrane u Južnoj Africi sa narudžbinom od 157 vetrogeneratora za tri projekta u južnoafričkoj provinciji Northern Cape. Mašine kapaciteta 2.3 megavata (MW) iz Siemens G2 platforme biće instalirane u vetroelektranama  Khobab, Loeriesfontein 2 i Noupoort.

 Kupac, konzorcijum na čelu sa kompanijom Mainstream Obnovljiva Energija, sredinom prošle godine pustio je u rad  Džefri Bej vetropark-takođe u saradnji sa sa Siemensovom divizijom Wind Power. Novi ugovor obuhvata sporazum o servisu i održavanju za period od 10 godina.
 
vetroturbine zelena energija vesti siemens automatika.rs
 
 Tri vetroelektrane imaju kombinovani proizvodni kapacitet od 360 megavata. Vetroelektrane Khobab i Loeriesfontein 2, kapaciteta 140 megavata su locirane u okrugu Namakwa, dok se Noupoort vetroelektrana kapaciteta  80 MW nalazi u okrugu Umsobomvu, 400 kilometara severno od Port Elizabeta. Svi projekti biće opremljeni Siemens SWT-2.3-108 vetroturbinama sa rotorom prečnika 108 metara i tornjevima visine 99,5 metara. Instalacija turbina počela je u avgustu 2015. Puštanje ova tri projekta u rad zakazano je za period od početka 2016. do kraja 2017. godine. Tornjevi će biti nabavljeni u Južnoj Africi.

 “Zadovoljstvo nam je što smo ponovo partneri u velikim projektima koje sprovodi Mainstream Obnovljiva  Energija”, rekao je Markus Take, direktor Siemensove divizije Wind Power i Renewables.

 “Ova narudžbina takođe jasno pokazuje da je Južna Afrika sa svojim Programom obezbeđivanja nezavisnih proizvođača obnovljivih izvora energije,  na dobrom putu za postizanje cilja koji je postavila Vlada, a to je  ugradnja 3.725 megavata obnovljive energije.”

 Wind Power i Energy service su deo Siemensovog portolija za zaštitu životne sredine. Oko 46 odsto ukupnih prihoda kompanije potiče od zelenih proizvoda i rešenja. Zahvaljujući tom podatku Siemens je jedan od vodećih svetskih provajdera ekoloških tehnologija.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.