honeywell vesti naslovna elektronika robotika automatika.rs
honeywell vesti naslovna elektronika robotika automatika.rsHoneywell podseća studente sa tehničkih koledža i univerziteta širom sveta da podnesu apstrakte za godišnje Honeywell studentsko takmičenje. Studenti su pozvani da predlože inovacije o načinima unapredjenja procesne industrije. Komisija sastavljena od stručnjaka iz ove oblasti izabraće tri pobednika, po jedanog za svaku regiju.
 
 
 

 Poboljšanje efikasnosti, produktivnosti, pouzdanosti, bezbednosti i održivosti su ključna pitanja koja inženjeri treba da razmotre kada razvijaju inovativne i jedinstvene načine korišćenja dan-za-dan alata. Imajući ovo u vidu, studenti su pozvani da pokažu svoju kreativnost pomoću Honeywell UniSim Design Suite softvera za kreiranje procesa usmerenog na rešavanje kritičnih industrijskih poslovnih problema. UniSim Design Suite je intuitivan i interaktivan procesni model, koji nudi talentovanim inženjerima mogućnost kreiranja ustaljenog stanja i dinamičnih modela za industrijski dizajn, performanse praćenja, rešavanje problema, operativno poboljšanje, poslovno planiranje i upravljanje imovinom.

 Tri pobednika će biti objavljena, po jedan iz svakog regiona. Pobednici i njihovi mentori će biti pozvani da predstave svoj projekat na  Honeywell Users Group 2012 konferenciji u svom regionu: Amerika (Feniks, 10-15 jun), Azija-Pacifik (Gold Coast, Australija, 5-9 avgust) ili EMEA (Istanbul, Turska, 13-16 novembar). Honeywell će pokriti troškove puta, smeštaja i registracije. Mentor će takođe imati priliku da prisustvuje veoma temeljnom i informativnom kursu obuke u jednom od Honeywell koledža.

 Abstrakte, dužine otprilike 300 reči, uz kratku prezentaciju, treba podneti u sledećim rokovima: Amerika: 4 Maj 2012,  Azija-Pacifik: 30. april 2012, EMEA: 30. avgust 2012.

 Raniji pobednici  Honeywell takmičenja su:

  • Miroslav Pajić i Harsh Jain sa Univerziteta u Pensilvaniji, za wireless senzor-aktuator-kontroler (WSAC) mreže kao jedno od rešenja za praćenje i rad automatskih sistema za manje troškove instalacije i održavanja.
  • Rajab Khalilpour sa Univerziteta u Sidneju, za simulaciju i optimizaciju termoelektrane koristeći proces na bazi rastvarača posle sagorevanja ugljenika i apsorbovanje do 90 odsto CO2 emitovanog od uglja elektrane koristeći reaktivne apsorbente.
  • Igor Krilov sa Moskovskog instituta za fiziku i tehnologiju, na korišćenju UniSim Dizajn simulacije za verifikaciju rezultata postignutih korišćenjem prvih principa modelovanja. Rezultati se mogu uključiti u novi alarm tehnologije realnih objekata za proizvodnju amonijaka.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.