ABB-logo abb expo 2015 milano yumi automatizacija robotika automatika.rs
ABB-logo abb expo 2015 milano yumi automatizacija robotika automatika.rsABB, vodeća kompanija iz oblasti energetike i industrijske automatizacije, objavila je da će bitizvanični sponzor automatizacije i robotike na EXPO 2015 u Milanu, Italiji, svetske izložbe nakojoj će biti predstavljena tehnološka i kulturna dostignuća iz celog sveta. ABB roboti će biti na EXPO 2015 Future Food District-u gde će ostvariti interakciju sa potrošačima u idealnom supermarketu budućnosti zahvaljujući Internet of Things tehnologijama.

 Svetska izložba EXPO 2015 će trajati od 1. maja do 31.oktobra 2015. sa fokusom na temu “Ishrana planete, Energija za život” koja je u skladu sa ABB-ovim sloganom i ambicijom pružanja “Energetike i produktivnosti za bolji svet”. ABB tehnologije robotike i automatizacije pomažu u podizanju konkurentnosti i poboljšanju zdravlja i bezbednosti, dok smanjuju potrošnju energije i troškove.

 Unutar “Supermarketa budućnosti” na EXPO 2015 Future Food District, ABB roboti će komunicirati sa posetiocima koji će birati proizvode na osnovu podataka o njihovom poreklu, istoriji i karakteristikama. Future Food District će prikazati kako tehnologija povećava integritet lanca ishrane i izlazi u susret zahtevima nove generacije kupaca za održivom proizvodnjom koju je moguće proveriti i pratiti, a koja čini život lakšim.

 “Naše učešće na EXPO 2015 je svedočanstvo naše snažne posvećenosti globalnim vrednostima lanca hrane i pića, fokusiranim na kvalitetu i bezbednosti hrane,” rekao je Mario Corsi, generalni direktor ABB-a u Italiji. “Sa našom ponudom automatizacije i robotike, naš cilj je povećanje produktivnosti, konkurentnosti, fleksibilnosti i sigurnosti.”

 ABB ima dugu istoriju pružanja automatizovanih rešenja za segmente u industriji hrane i pića, uključujući mlečne proizvode, jestivo ulje, žitarice, meso, živinu i morske plodove, kao i u proizvodnji šećera.

 Kompanija ima globalnu instaliranu bazu sa više od 200.000 industrijskih robota, uključujući robote za precizna prikupljanja i postavljanja aplikacija koje zahtevaju industrije, uključujući hranu i piće. I sa ovogodišnjim uvođenjem robota sa dve ruke zvanim YuMi, ABB otvara nove mogućnosti za istinsku interakciju između ljudi i robota koji rade zajedno i bezbedno na istim zadacima.
 
ABB-yumi coop abb expo 2015 milano yumi automatizacija robotika automatika.rs
 
 “Supermarket budućnosti” na EXPO 2015 Future Food District-u, gde će ABB-ovi roboti biti izloženi, jedan je od tematskih oblasti EXPO Milano 2015. Future Food District je kreiran od strane projektnog studija Carlo Ratti Associati u saradnji sa COOP, najvećim lancem supermarketa u Italiji.
 
 Future Food District nastoji da omogući svojim posetiocima da se upoznaju i transparentnije istraže lance ishrane, što je moguće uraditi novim tehnologijama.
 
 “Ponosni smo što smo u mogućnosti da doprinesemo ovom globalnom događaju gde se naše tehnologije automatizacije i robotike mogu kombinovati sa iskustvom iz realnog života”, prokomentarisao je Mario Corsi.
 
 “Zadovoljstvo nam je da objavimo ABB-ovu odluku da postane zvanični sponzor u oblasti automatizacije i robotike. Njihov doprinos projektu Future Food District je primer kako najnovije tehnologije mogu poboljšati distribuciju hrane i model lanca snabdevanja, kao i omogućiti inovativno korisničko iskustvo”, objasnio je Giuseppe Sala, direktor kompanije Expo 2015 i komesar Vlade Italije za Expo Milano 2015.
 
 ABB (www.abb.com) je vodeća svetska kompanija u domenu energetike i industrijske automatizacije koja svojim korisnicima iz oblasti infrastrukture, transporta i industrije omogućava unapređenje njihovih performansi uz smanjivanje štetnih uticaja na životnu sredinu. ABB Grupa posluje u oko 100 država u svetu i zapošljava oko 140.000 ljudi.
 
 Expo 2015 je preduzeće zaduženo za upravljanje World Expo koji se održava u Milanu od 1.maja do 31.oktobra 2015. godine. Kompanija radi na pripremi i izgradnji Exhibition Site of Expo Milano 2015 i obezbeđuje joj tehnološke uređaje i usluge. Preko 140 zemalja su već potvrdile svoje prisustvo na ovom događaju. Za više informacija na temu “Ishrana planete, Energija za život” i Expo 2015 aktivnosti posetite www.expo2015.org.

 ABB d.o.o.
abb potpis abb srbija automatizacija robotika automatika.rs
Kumodraška 235
11010 Beograd  
 
Tel: 011 3094 300
Fax: 011 3094 343

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.