Počeo International Manufacturing Technology Show – IMTS 2018 Čikago

Juče, 10.septembra 2018. godine počeo je jedan od najvećih međunarodnih sajmova tehnike i proizvodnje. Ovo je sajam gde su sve vodeće kompanije kao što su ABB, KUKA, Bosch Rexroth, Fanuc, Rockwell Automation, Siemens, Beckhoff i mnoge druge uzele učestvovanje. Ove godine čak i Hannover Messe USA ima svoj štand, što dovoljno govori o popularnosti ovog sajma i njegovoj moći da privuče velike kompanije.

 ”Na dobrom smo mestu na IMTS-u, ali ne govorimo samo o sajmu”, rekao je Peter Eelman, potpredsednik za izložbe i razvoj poslovanja, Asocijacije za proizvodnu tehnologiju (AMT), koji se bavi dvogodišnjim IMTS događajem. ”Tehnologija proizvodnje je na dobrom mestu. Na mestu rasta. Menja se tako brzo da morate da se spustite na nove tehnološke centre jer se može promeniti pre nego što se završi emisija.”

 ”Brži rast digitalne tehnologije, automatizacije i adaptivne proizvodnje naročito izaziva interesovanje. A ako uzmemo broj posetioca, možemo slobodno reći da imaju kapital i spremni su da ulažu.”, samo su neke od reči vodećih ljudi sajma.

 Mnoge kompanije na radnom prostoru imaju za cilj da postignu najviše ciljeve sa naglaskom na višestruku proizvodnju. Nije više dovoljno imati odličan proizvod koji može vrlo dobro da uradi jedan zadatak. Taj proizvod mora biti u mogućnosti da izvrši mnoge zadatke i radi zajedno sa drugim proizvodima na kako bi postigao maksimalnu efikasnost sa IIoT – Industrial Internet of Things.

IMTS kroz brojeve i rekorde

 Otvarajanje ovog međunarodnog sajma na samom početku je oborilo nekoliko rekorda. Međunarodni sajam proizvodnih tehnologija (IMTS 2018) pokriva više od 130 hiljade metara kvadratnih izložbenog prostora, gde je postavljeno 2.123 štandova koje predstavljaju 2.563 izlagača širom sveta.

 Procenjuje se da su izlagači su doneli opremu u vrednosti većoj od 60 miliona evra. Ukupna oprema je prevezena sa 4.465 kamiona.

 Pred sam početak sajma broj registrovanih posetilaca premašio je 150.000, što je takođe u ritmu za moguće rekorde.

 Da podsetimo, IMTS 2018 traje od 10. do 15. septembra u Čikagu, mesto održavanje je McCormick Place.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.