Kompanija Siemens d.o.o. Beograd u saradnji sa Elektrotehničkim fakultetom Univerziteta u Beogradu i studentskom organizacijom Udruženja studenata elektrotehnike Evrope – EESTEC Lokalni komitet Beograd, po treći put u Srbiji organizuje besplatnu stručnu radionicu praćenu regionalnim studentskim takmičenjem iz automatike, SIM(P)ATIC PLC+ Challenge 2018.

 Na ovogodišnjem otvaranju takmičenja svečanosti su prisustvovali i obratili se prof. dr Milo Tomašević, v.d. dekana Elektrotehničkog fakulteta, g. Udo Ajhlinger, generalni direktor kompanije Siemens d.o.o. Beograd, g. Goran Milisavljević, direktor divizija Digitalna fabrika i Procesne industrije i pogoni kompanije Siemens, prof. dr Goran Kvaščev, prodekan Elektrotehničkog fakulteta i jedan od predavača tokom predstojećih radionica, Nemanja Jovanović, član Upravnog Odbora i predsednik  udruženja ESSTEC u Beogradu i Filip Erić, orgazator projekta ispred studentske organizacije ESSTEC.

 Kompanija Siemens ponosna je što se u Srbiji treću godinu za redom organizuju besplatne stručne radionice koje mladim, budućim ekspertima pružaju detaljniji uvid u problematiku s kojom se inženjeri susreću u industrijskoj automatizaciji. Na ovogodišnje takmičenje u Srbiji se prijavilo ukupno 17 timova koji će se nadmetati u rešavanju zadatka uz korišćenje Siemens-ovog PLC softvera.

 ”Ovo je treća godina naše saradnje na projektu SIM(P)ATIC PLC+ sa kompanijom Siemens, i rekao bih da je spoj Elektrotehnočkog i Mašinskog fakulteta, kompanije Siemens i studentana garancija uspeha. Studenti će nakon takmičenja biti bogatiji i spremniji za izazove nove industrijske revolucije i budućih poslova”, rekao je u svom obraćanju prof. dr Milo Tomašević, v.d. dekana Elektrotehničkog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

 ”Veoma smo ponosni što saradnja sa Elektrotehničkim fakultetom i studentskom organizacijom EESTEC na ovom projektu ulazi u treću godinu uspešnog održavanja, i uveren sam da je spoj teorijskog i praktičnog znanja najbolji način za razvoj mladih experata. Poželeo bih sreću svim kandidatima na lokalnom, a kasnije i regionalnom takmičenju”, izjavio je g. Udo Ajhlinger, generalni direktor kompanije Siemens d.o.o. Beograd.

 ”Glavna ideja takmičenja jeste da se studenti pripreme za nove zahteve tržišta. Digitalna revolucija ozbiljno kuca na vrata i Siemens je zainteresovan da studenti steknu što šira znanja.  Fascinantno je da se broj timova iz godine u godinu povećava, pa ove godine pored studenata sa Elektrotehničkog, prvi put se uključuju i studenti sa Mašinskog fakulteta. To ukazuje da su studenti zainetersovani za ovakav vid usavršavanja, a za Siemens ovo predstavlja još veći motiv da projekat  učinimo još boljim”, izjavio je Goran Milisavljević, direktor divizija Digitalna fabrika i Procesne industrije i pogoni kompanije Siemens.

 Studentsko takmičenje SIM(P)ATIC PLC+ Challenge 2018 održava se uporedo u Zagrebu, Ljubljani i Beogradu, dok će se finale regionalnog takmičenja, na kome će učestvovati po tri najbolja tima iz svake zemlje učesnice, održati u glavnom gradu Slovenije. Tokom takmičenja  biće održane raznovrsne radionice i predavanja, a na ovaj način studenti će imati mogućnost teorijske nadogradnje znanja o radu sa programabilnim logičkim kontrolerima (PLC), uz mogućnost usavršavanja istih tokom rada na praktičnom zadatku, a sa krajnjim ciljem njihove što bolje pripreme za rad u poslovnom okruženju.

 Kompanija Siemens je za članove pobedničkog tima iz svake zemlje obezbedila praksu u lokalnoj kompaniji i posetu nekoj od Siemens fabrika ili istraživačkih centara u Evropi, ali i vredne nagrade za najbolji tim u regionu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.