Control4 usteda energije automatika.rs
Control4 usteda energije automatika.rsKompanija Control4, lider u kućnoj automatizaciji, ima za cilj da predstavi kako je lako imati kućnu automatizaciju i pokazati načine kako da uštedimo energiju. Dalje u tekstu možete saznati kako da produžite vek trajanja sijalici, kako da uštedite i do 20% energije i drugo. Control4 Vam predstavlja 10 načina preko kojih je to moguće:
 
  
 

  1. Goodbye dugme. Dodirnite jedno dugme kada izlazite iz kuće, i svetla će se automatski ugasiti, temperatura sniziti, i ostali elektronski uređaji isključiti.
  2. Senzori pokreta. Deca kao da stalno ulažu napor da upale sva ta svetla; senzori kretanja će omogućiti njihovo gašenje kada je soba prazna više od pet minuta, ili za neko drugo podešeno vreme.
  3. Limit svetlosti. Podesite osvetljenje na 75% izlaza maksimalne svetlosti, i sačuvajte u proseku oko 20% godišnje energetske upotrebe domaćinstva.
  4. Produžite život sijalici. Podešavanje svetlosti takođe povećava vek trajanja sijalice za oko četiri puta.
  5. Pametni termostati. Sa računanjem da je grejanje i hlađenje 56% potrošnje energije jednog domaćinstva, napredna kontrola klime je jedan od najjednostavnijih i najjeftinijih načina da se uštedi energija u domu.
  6. Unapred programirani događaji. Postavite ga i zaboravite na njega. Podesite spoljna svetla da se automatski pale i gase u zavisnosti od doba dana i podesite grejanje i hlađenje da se automatski prilagođavaju godišnjim dobima.
  7. Motorizovane zavese. Automatizujte prozor da blokira popodnevno sunce, čime smanjujete račune za hlađenje i povećavate udobnost.
  8. Energija za monitoring. Sa Control4, MyEragy aplikacijom i kompatibilnim in-home energetskim senzorom, korisnici mogu uštedeti i do 20% ili više od svojih mesečnih računa za električnu energiju.
  9. Energetski efikasni aparati. Ako posedujete neki od novih “Smart” aparata, možete brzo da ih postavite na režim štednje energije kada ste izvan grada.
  10. Uređaji za upravljanje energijom. Energiju rasipaju uređaji koji su uključeni u struju, a ne koriste se. Koristite Control4 da zatvorite elektroniku koja je uključena u utičnice, kada se ne koristi aktivno.

Control4-usteda-energije-automatika.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.