gumeni uredjaj twine-wifi uvodna automatika rs
gumeni uredjaj twine-wifi uvodna automatika rsZa sve one koji su zabrinuti zbog zamrznutih slavina, poplavljenog podruma ili sina i kćerke tinejdžera koji ostaju do kasno u noć u gradu, postoji rešenje. Reč je o Twine-u, senzoru sa Wi-Fi konekcijom, uređaju obloženim gumom koji je tu da upozori vlasnika ako nešto krene loše. Takođe je moguće podesiti ga da obaveštava kada se dešava nešto dobro ili, u najmanju ruku, korisno, kao što je prestanak rada mašine za sušenje veša ili trenutak kada je pošta isporučena.

 
 Ovaj sistem je zamisao diplomaca MIT Media Lab-a David-a Carr-a i John-a Kestner-a koji su dobili preko pola miliona dolara sredstava od sajta Kickstarter kako bi sproveli svoju ideju u realnost. Oni su nedavno počeli da isporučuju svoj proizvod preko svoje kompanije Supermechanical.

 Kvadratni uređaj, veličine kutije za cigare (stranica nešto manja od 7cm), može da radi nedeljama koristeći par AA baterija – u stanju je čak da pošalje email kada se baterije isprazne. Ovaj blok je opremljen senzorima za temperaturu, vibracije i orjentaciju. Takođe postoji i konektor za proširenje, tako da korisnik može da doda dodatne senzore za praćenje prašine ili otvaranje vrata ili prozora.

gumeni blok za poruke automatika rs Kako bi se ovaj čarobnjak učinio korisnim, na korisniku je da odluči šta želi da prati koristeći Web aplikaciju, podešavajući pravila i okidajući Twine sa ciljem da pošalju poruku putem SMS-a, tweet-a ili email-a.

 Na primer, ako stavite Twine na pumpu, možete da ga podesite da šalje poruke kada temperatura padne ispod 4 °C, što daje dovoljno dugo vremena da se spreči smrzavanje pumpi. Takođe, ovaj sistem može da se koristi kada u kombinaciji sa senzorima za vibraciju u slučaju kada mašina za sušenje veša prestane da se obrće.

 Ovaj dodatak košta $99. Za $134, korisnik dobija magnetni senzor za vrata i prozore, koji je koristan za, na primer, otkrivanje kada dete tinejdžer ulazi u kasne sate na zadnja vrata kuće.


{gallery}vesti/twine_uredjaj/galerija{/gallery}

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.