ABB FIA Formula E Prvenstvo predstavlja lidera inovativne tehnologije ABB kao glavnog sponzora prve svetske potpuno električne internacionalne FIA-a moto sport serije.

 ABB i Formula E udružuju se u revolucionarnom partnerstvu u cilju podsticanja budućnosti održive e-mobilnosti. Od svoje prve trke u Pekingu, u septembru 2014, Formula E se pokazala kao broj jedan svih međunarodnih moto sportova na električni pogon. U sledećoj fazi razvoja, globalni lider inovativne tehnologije ABB pruža svoje ime, inovativnost i tehnološko liderstvo seriji koja će od sada biti poznata kao ABB FIA Formula E Prvenstvo.

 Svojom nenadmašnom stručnošću u elektrifikaciji i liderstvu u rešenjima punjenja električnih vozila, s najvećom instaliranom bazom stanica za brzo punjenje električnih vozila širom sveta, ABB je idealan industrijski partner Formule E.

 Formula E služi kao konkurentna platforma za razvoj i testiranje tehnologije elektrifikacije i
digitalizacije relevantne za e-mobilnost, pomažući u poboljšanju dizajna i funkcionalnosti električnih vozila i infrastrukture, kao i povezanih digitalnih platformi. Udrživanjem snaga, ABB i Formula E biće idealno pozicionirani za pomeranje granica e-mobilnosti.

 ”Izuzetno smo uzbuđeni što smo partner Formuli E u kreiranju budućnosti e-mobilnosti”,  izjavio je  izvršni direktor kompanije ABB Ulrih Špishofer. ”Danas se dva pionira ujedinjuju. ABB i Formula E prirodno korespondiraju na vrhuncu najnovijih digitalnih tehnologija i elektrifikacije. Zajedničkom snagom ispisaćemo sledeću fazu ove uzbudljive sportske aktivnosti i stvaraćemo timove visokog kvaliteta. Zajedno ćemo ispisati budućnost – jednom po jednom električnom trkom.”

 Alehandro Agag, osnivač i izvršni direktor Formule E, izjavio je sledeće: ” Ovo je istorijski dan za Formulu E i čast mi je poželeti dobrodošlicu svetskom tehnološkom lideru, ABB-u, kao vodećem partneru Formule E, s istorijom i stručnošću na polju elektrifikacije i digitalne tehnologije. Naše dve kompanije su sinonim za pomeranje granica mogućeg. Zajedno, kao partneri, našim vernim navijačima i potrošačima koji prate ABB FIA Formula E prvenstvo predstavićemo inovativnu tehnologiju na globalnom nivou.”

 Kao svetski lider u infrastrukturi vozila na električni pogon, ABB nudi celokupni niz rešenja za punjenje električnih automobila, električnih i hibridnih autobusa, kao i rešenja za elektrifikaciju brodova i železnica. Na tržište za punjenje električnih vozila ABB je ušao još 2010. godine, a danas ima brzorastuću globalnu instaliranu bazu sa više od 6.000 brzih punjača.

O ABB FIA Formula E Prvenstvu

 ABB FIA Formula E Prvenstvo je serija FIA električnih uličnih trka i prva svetska potpuno električna internacionalna jednosedna kategorija u moto sportu. Formula E donosi uzbuđujuću elektrofilnu akciju na točkovima kroz vodeće svetske gradove, utrkujući se u pozadini obrisa urbanog horizonta Njujorka, Hong Konga, Pariza i Ciriha.

 U četvrtom izdanju serije učestvovaće 10 ekipa i 20 vozača koji se takmiče u 11 gradova n pet kontinenata u borbi za najbolju poziciju ABB Formula E prvaka. Prethodna trka desila se u Marakešu, a sledeća će se održati u Santjagu 3. februara, dok prvenstvo 2018. godine počinje u julu.

 ABB je inovativni tehnološki lider u oblasti elektroenergetske opreme, robotike i elektromotornih pogona, industrijske automatizacije i elektroenergetskih mreža koji stoji na usluzi korisnicima iz energetskog sektora, industrije, oblasti infrastrukture i transporta širom sveta. Uz nasleđe od preko 130 godina inovacija, ABB danas ispisuje budućnost industrijske digitalizacije i predvodi energetsku i četvrtu industrijsku revoluciju. Kao glavni partner Formule E, potpuno električne klase FIA moto sporta, ABB pomera granice u cilju podsticanja održive budućnosti e-mobilnosti. ABB posluje u više od 100 zemalja i zapošljava oko 136.000 ljudi.


ABB d.o.o.

Bulevar Peka Dapčevića 13abb_standard_logo_automatika-rs
11000 Beograd

Tel: 011 3094 300
Fax: 011 3094 343

www.abb.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.