naslovna_odredjivanje_udarnog_pravca_vesti_razno_automatika.rs.jpg
naslovna_odredjivanje_udarnog_pravca_vesti_razno_automatika.rs.jpgTrenutna studija o proceni predviđanja pravca udarca za vreme izvođenja jedanaesterca u fudbalu je ograničena  na jednostavne pokrete u sprezi sa sekvencama filma prikazanim na desktop monitoru. Zaključci ove studije mogu grubo da se dovedu u vezu sa situacijom realnog izvođenja jedanaesterca. Problem je u tome što su pomeranja koja izvođač "penala" pravi zanemarljiva u odnosu na ona pomeranja koja pravi golman da bi sačuvao svoj gol.
 

 
  U okviru multimodelnog virtuelnog okruženja izgrađen je simulator izvođenja jedanaesterca. Po prvi put, reakcije fudbalskog golamana tokom izvođenja "penala" se mogu analizirati u kontrolisanim uslovima.
slika_odredjivanje_udarnog_pravca_vesti_razno_automatika.rs.jpg

 

  Ova studija ima za cilj da razjasni u kojoj meri je određivanje sposobnosti procene prezentacije na radnoj površini monitora (videti sliku) u skladu sa određivanjem sposobnosti u virtuelnoj simulaciji "penala", zadatak u kojem je vreme reakcije kraće i zahteva veću kompleksnost pokreta. Pored toga, praćeno je i ponašanje uspešnih i manje uspešnih golmana u cilju razvijanja novih strategija obuke. 
 
  Više o ovoj studiji možete pogledati ovde .

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.