Siemens Igrica_Automatika.rs
Siemens Igrica_Automatika.rsEnergetski sektor kompanije Siemens predstavlja besplatnu online igricu čiji je cilj da korisnik razvije gradski sistem održive enegije. Ova simulacija, pod imenom Power Matrix, ima za cilj stvaranje strategije za bolje razumevanje mehanizama i pravila energetskog tržišta kao i uvid u interakciju između različitih vrsta energija i energetskih mreža.
 
 
 

 Power matrix nije namenjena samo ekspertima ili iskusnim online gejmerima. U stvari, prvenstveno je namenjena delu javnosti koji je zainteresovan za ovu temu. Igrač preuzima ulogu energetskog menadžera u jednoj ruralnoj oblasti, i njegov zadatak je doprinos razvoju grada stvaranjem inteligentnog energetskog sistema, i stabilno snabnevanje električnom energijom. Mogući izvori energije podrazumevaju konvencionalne tehnologije, kao i one obnovljive, poput sunčeve ili energije vetra. Što je veća energetska raznovrsnost, nastala kombinovanjem različitih izvora energije, grad se razvija brže. Takođe se mogu prikupiti i bonus poeni, investiranjem i istraživanjem daljeg razvoja. Pritom se, naravno, stalno mora voditi računa o raspoloživom budžetu, kako bi se obezbedilo održivo i efikasno iskorišćenje resursa. 
 
Siemens Igrica2 Automatika.rs „Proizvodnja i distribucija energije u današnja vremena zavisi od velikog broja trenutnih faktora koji su međusobno povezani. Želeli smo da napravimo lako razumljivu igru koja bi oslikavala enrgetsko tržište budućnosti i koja bi ukazivala na komplesna pitanja ali na jasan i lako razumljiv način“, ovako je celu ideju video Jan Peter Shwartz, potpredsednik korporacije za oblast komunikacija.
 Power matrix objašnjava procese i korelaciju pojedinačnih faktora koji utiču na ekonomiju energetike uz pomoć simulacije i igara strategije. Ova igra je zasnovana na jednoj pojednostavljenoj i idealizovanoj predstavi realnosti, i razvijana je kroz saradnju stručnjaka iz oblasti gejminga, korporativne strategije i inženjeringa. Igrica takođe daje opšte opise tehnologije i tehničkih mogućnosti za proizvodnju i rešenja u oblasti ekonomije energetike.
 
 „Kada smo stvarali igricu, posebno smo bili zadovoljni činjenicom da pravimo vrlo realističan scenario sa puno detalja. To omogućuje da igrači iskuse neposredan uticaj promene vremenskih uslova na performanse npr. obnovljivih izvora“, kaže Thorsten Uhlendorff, šef projekta Power matrix.
 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.