ABB-ove tehnologije učestvuju u stvaranju istorije u švajcarskim Alpima

 U vreme kada Švajcarska službeno otvara najduži železnički tunel na svetu, poznat kao bazni tunel Gotthard, koji se proteže dužinom od 57 km i prolazi kroz Alpe, ABB je svečano otvorio posebni paviljon postavljen u Rynächt-u, na severnom ulazu u tunel, u kojem je kompanija istakla svoj doprinos ovom projektu koji mnogi opisuju kao „projekat veka“. Na ceremoniji sečenja vrpce učestvovali su predsednik uprave ABB-a Peter Voser i glavni izvršni direktor Ulrich Spiesshofer.

 U posebnim paviljonima kompanije ABB koji su povodom otvaranja tunela postavljeni u Rynächt-u i na južnom ulazu u tunel, u Pollegij-u, predstavljena su ABB-ova rešenja korišćena u izgradnji tunela. ABB je isporučio glavne električne komponente za ceo sistem napajanja od 50 Hz, koji tunelsku infrastrukturu napaja električnom energijom, kao i sisteme napajanja i upravljanja za ventilacijski sistem, koji je sa svojih 15.6 MW najsnažniji takav sistem na svetu.

 U paviljonima je takođe predstavljen ABB-ov doprinos razvoju infrastrukture železničkih tunela u Švajcarskoj tokom više od stotinu godina, kao i dugogodišnja saradnja te kompanije sa Švajcarskim saveznim železnicama (SBB). Švajcarska kompanija BBC, prethodnica ABB-a, sprovela je elektrifikaciju prvog železničkog tunela Gotthard, dovršenog 1882. godine, kao i tunela Simplon i Lötschberg koji su otvoreni početkom 20. veka.

abb_srbija_svajcarska_tuneli_gotthard_automatika.rs

 Nakon svečanog otvaranja paviljona, predstavnici kompanije ABB, među kojima je bio i Bernhard Jucker, predsednik ABB-a za evropsku regiju, i Remo Lütolf, izvršni direktor ABB-a Švajcarska, prisustvovali su službenoj ceremoniji otvaranja baznog tunela Gotthard zajedno sa švajcarskim državnim zvaničnicima i državnim poglavarima susednih zemalja.

abb_pavilion_public_day_gothard_tunel_abb_srbija_automatika.rs

 Paviljoni kompanije ABB biće otvoreni za širu javnost 4. i 5. juna u sklopu posebnog programa manifestacije kojim će se svečano obeležiti otvaranje tunela, ključne žile kucavice u sve široj evropskoj železničkoj mreži.

 Za više informacija o ABB-ovom doprinosu izgradnji baznog tunela Gotthard posetite našu mikrostranicu Gottardo 2016.

Big_crowds_ABB_Pavilion_Gotthard_750_gothard_tunel_abb_srbija_automatika.rs


ABB d.o.o.
abb potpis abb srbija automatizacija robotika automatika.rs
Bulevar Peka Dapčevića 13

11000 Beograd

Tel: 011 3094 300
Fax: 011 3094 343

www.abb.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.