Bjarne Stroustrup je poznati informatički naučnik iz Danske i tvorac veoma popularnog programskog jezika C ++. Rekao je da žali što je najpopularnija kriptovaluta na svetu, Bitcoin, napisan njegovim alatom i veruje da je ta kripto valuta osuđena na propast.

 “Dozvolite mi da to kažem ovako. Kada napravite alat(softver), ne znate kako će se koristiti. Pokušate da poboljšate alat gledajući kako se koristi, ali vi stvarno nemate kontrolu kako će se ta stvar koristi u budućnosti. Znači, veoma sam srećan i ponosan na neke stvari na kojima se koristi C ++, dok za neke druge stvari ne bih voleo da ga ljudi koriste. Bitcoin-a je moj omiljeni primer. Koristi toliko energije kao Švajcarska i uglavnom služi kriminalcima “, rekao je, govoreći u intervjuu sa stručnjakom za veštačku inteligenciju Lex Fridman-om.

 Stroustrup smatra da opadajuće količine trgovine bitcoinom ukazuju na to da prva kripto valuta ne može privući nove kupce i da uskoro prestaje da postoji. Danski naučnik smatra da je blockchain genijalan izum, u kojem su kripto valute jedini slučaj stvarne i prave upotrebe.

 Bitcoin i druge kripto valute često se  dovode u sumnju i veze sa kriminalom.  Tako, prema nedavnom izveštaju koji je pripremila Evropa, Bitcoin ostaje najpreferirana digitalna novčanica sajber kriminalaca. Obim bitcoin transakcija na crnom trižištu možda će do kraja 2019.godine premašiti prag od milijardu dolara.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.