Kompanije Panasonic i Siemens AG potpisale su memorandum o zajedničkoj proizvodnji elektronske opreme na ovogodišnjem sajmu u Hanoveru, Nemačka. Memorandum o razumemanju se odnosi na bližu saradnju u budućnosti za automatizaciju proizvodnje u elektronskoj industriji. Memorandum su potpisali Hiroyuki Aota ispred kompanije Panasonic i Anton S. Huber iz kompanije Siemens AG.


 Komapnija Festo predstavlja moćan električni cilindar koji u sebi objedinjuje veliku brzinu i visoku preciznost. U pogledu “Clean design”-a na raspolaganju su opcije sa IP65 zaštitom, povećanom otpornošu na koroziju i NSF-H1 podmazivanjem. Dostupan je u sledećim dimenzijama: 32, 40, 50, 63, 80 i 100 mm.

festo_cilindar_prenumatika_serija_ESBF_automatika.rs


 Rockwell Automation predstavio je inovativna rešenja za industriju proizvodnje nafte i gasa na Offshore Technology Conference u Hjustonu. Kompanija je predstavila svoj inovativni paket kontrole procesa rada, smanjenja troškova, kontrole motara, povećane bezbednosti i nova informatička rešenja.

Oil_Gas_rockwell_automation_proizvodnja_nafte_upravljanje_automatika.rs


 Novi 7” HMI panel, HMI5070LB,  je panel prve klase. Njegov ekran je osetljiv na dodir, a ovaj interfejs može lako zameniti analogne prekidače, jedinica se jednostavno programira softverom EZwarePluss. Ovaj HMI uređaj se može programirati u horizontalnom ili vertikalnom režimu. Neke od važnijih karakteristika su: rezulucija 800 x 480, 2 serijska porta, 1 USB port, Ethernet i druge.

HMI5070LB_hmi_panel_7_automatizacija_automatika.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.