ratp group logo automatika.rs
ratp group logo automatika.rsJavna Pariska saobraćajna kompanija „Régie Autonome des Transports Parisiens“ – RATP proširuje svoj metro sistem sa linijom od 6 kilometara. Kompanija „Siemens“ opremiće signalizacijom i kontrolom novu liniju 14. U planu je da ova linija počne sa radom do 2019. godine. Ugovor je vredan 45 miliona evra.
 
 
 

 Linije bez vozača u Parizu postoje poslednjih 25 godina. Još 1998. godine Siemens je instalirao sličnu liniju u originalnom potezu linije 14, stvarajući time prvu potpuno automatsku metro liniju u glavnom gradu Francuske. Ovakav način prevoza povećava kapacitet linije do 50%. U Parizu, ovakav vid prevoza omogućava polazak vozova na svakih 85 sekundi. Dodatni vozovi se uključuju u liniju automatski u slučaju većih gužvi.

ratp metro pariz siemens automatika.rs
 Na ovaj način, pored poboljšanh karakteristika prevoza, automatski metro saobraćaj štedi do 15% energije, optimalnim raspoređivanjem vremena putovanja. Kao rezultat voz nikad ne stigne pre roka, smanjujući brzinu kada je potrebno umesto da se kreće većom brzinom a nakon toga pravi veću pauzu.

 Pored nadogradnje nove linije 14, Siemens je radio i na opremanju linije 1, 2011. godine, koja je najznačajnija linija metroa u Parizu duga 17 kilometara, povezuje istočni i zapadni deo grada i prevozi do 725 000 ljudi dnevno. Ovo je bio prvi put da se oprema i dodatno automatizuje linija metro bez njenog zaustavljanja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.