logo amphiro b1 kickstarte kampanja automatika.rs
logo amphiro b1 kickstarte kampanja automatika.rsAmphiro, švajcarska startup kompanija u novoj oblasti pametnog korisćenja vode, danas je objavila lansiranje Kickstarter kampanje kao podrške njenom Amphiro b1 smart tuš monitoru koji smanjuje utrošak tople vode i toplotne energije koji će se naći na svetskom trzištu u maju 2015. godine. 
 

 Trenutno se u ograničenoj upotrebi nalazi 16000 uređaja. Amphiro a1 je dizajniran tako da se savršeno uklapa između creva i glave tuša. Amphiro b1 je naslednik Amphiro a1. Njegova američka i svetska verzija, uz pomoć klimatskih aplikacija, na interesantan način prikazuju količinu potrošene vode u realnom vremenu i temperature vode u galonima i Farenhajtima kao i u litrima i Celzijusima, respektivno. 
 
amphiro b1 kickstarte kampanja automatika.rs
 
 Ova merenja omogućuju korisnicima da na jednostavan način prate i postignu ciljeve energetske efikasnosti. Studija Švajcarskog ministarstva za energetiku pokazala je prosečnu godišnju uštedu od 2.250 galona vode i 440 kWh energije koja se ostvaruje uz upotrebu ovog uređaja. To znači $140 godišnje uštede po domaćinstvu, dok veći potrošači mogu ostvariti duplo veću uštedu.
 
grafik amphiro b1 kickstarte kampanja automatika.rs “Vrlo jednostavno, Amphiro b1 je svetski broj jedan uređaj za merenje potrošnje vode“, izjavio je Thomas Stiefmeier, generalni menadžer i jedan od osnivača kompanije. “Dajući informacije o trenutnoj potrošnji vode i energije, korisnicima pruža izveštaj u realnom vremenu koji im omogućava da potrošnju vode i energije usklade sa njihovim mogućnostima”.
 
 Amphiro b1 uređaj energiju za svoj rad dobija uz pomoć protoka vode i ne zahteva korišćenje dodatnih izvora energije. Uređaj u određenim vremenskim intervalima šalje podatke preko Bluetooth-a željenom uređaju (mobilni telefon, tablet, pc).
 
 Amphiro jednomesečna Kickstarter kampanja nudi sponzorima različite koristi u zavisnosti od nivoa njihove finansijske podrške:

  • Supporter – objavljivanje imena sponzora na svom web portalu;
  • Early Adopter – mogućnost kupovine uređaja iz prve serije
  • Enabler – mogućnost kupovine uređaja pre tržišnog lansiranja u maju;
  • Early Adopter Deluxe – mogućnost kupovine dva uređaja po osnovnoj ceni;
  • Enabler Deluxe – besplatno dobijanje dva uređaja pre tržišnog lansiranja;
  • Golden Supporter – mogućnost upoznavanja Amphiro tima i obilazak sedišta kompanije u Cirihu.
 Kompanija Amphiro planira da finalizuje hardver do kraja januara, konačan razvoj aplikacija je planiran za februar/mart. Proizvodnja Amphiro b1 očekuje se u aprilu a isporuke već narednog meseca.
 
 Tehničke informacije:
  • Mogućnost pristupa podacima o potrošnji preko iOS i Android aplikacije
  • Priključak: 1/2”
  • Maksimalni pritisak vode: 10 bara
  • Protok vode: 1.3-5.8 gal/min
 Više informacija za Amphiro Kickstarter kampanju i o samom Amphiro b1 uređaju posetite Kickstarter ili www.amphiro.com .
 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.