festo robotika cmsx pozicioneri pneumatika automatzacija automatika.rs
festo robotika cmsx pozicioneri pneumatika automatzacija automatika.rsKompanija Festo predstavila je, CMSX pozicioner, novi uređaj koji je namenjen za upravljanje pneumatskim aktuatorima koji se koriste u automatizaciji procesnih sistema. CMSX pozicioner je prevashodno pogodan za aktuatore i izvršne organe sa uglom zaokretanja od 90 stepeni i mehaničkim interfejsom koji je u skladu sa VDI/VDE Direktivom 3845U zavisnosti od potreba aplikacije CMSX pozicioner se može pronaći u nekoliko varijanti.

 CMSX pozicioner omogućava jednostavnu i efikasnu kontrolu položaja baziranu na PID algoritmu. U sebi ima integrisani potenciometar koji detektuje položaj vratila pneumatskog aktuatora i tako izmerenu vrednost prosleđuje do integrisanog regulatora. Regulator ima zadatak da uporedi izmerenu vrednost sa zadatom vrednošću i u zavisnosti od njihovog odnosa, pokreće dva interna pneumatska ventila velike brzine, čime se određuje željeni položaj leptira aktuatora.

cmsx pozicioneri pneumatika automatzacija automatika.rs

 Na polju sigurnosti, CMSX pozicioner obezbeđuje veliku fleksibilnost podešavanja, npr.: više sigurnosnih pozicija u slučaju nestanka struje koji se mogu programirati po želji, dodatni digitalni signal za brzo zatvaranje u nepredviđenim situacijama, više analognih ulaznih signala za različite zadatke, itd.

 Više informacija možete pronaći ovde.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.