logo maxon dc motor dcx gpx enx jednosmerni pogon automatika.rs
logo maxon dc motor dcx gpx enx jednosmerni pogon automatika.rsKompanija „Maxon“ nedavno je tržištu ponudila nove DCX jednosmerne motore kao i odgovarajuće  reduktore i enkodere. Ove motore karakteriše visoki nivo preciznosti, laka konfiguracija i jednostavno umrežavanje. Kombinacijom DCX motora, GPX reduktora i ENX enkodera, dobija se veoma precizan pogonski sistem idealan za različite tipove aplikacija.

maxon dc motor dcx gpx enx jednosmerni pogon automatika.rs DCX motori imaju veoma precizne metalne ili grafičke četkice i mogu biti opremljeni različitim vrstama ležajeva. Pokrivaju široki spektar napona sa šest vrsta namotaja. Sa novim kućištem, moguće su gotovo sve mehaničke konfiguracije kao što su različiti prečnici i vrste osovina, pozicija i broj rupa za montažu i slično. Za korišćenje u ograničenom prostoru postoje varijante kratkih motora. Uz motore se mogu naručiti odgovarajući kablovi, konektori i terminali.

 Reduktori i enkoderi koji se nude uz ove motore su razvijeni samo za njih i potpuno im odgovaraju. GPX reduktori se takođe nude u različitim veličinama i vrstama osovine. ENX enkoderi su izrađeni u kvalitetnom industrijskom kućištu čiji je signal visoko kvalitetan. Radi se o dvo-kanalnim i tro-kanalnim inkrementalnim enkoderima sa rezolucijom do 1024 impulsa po krugu. Sa enkoderima se mogu dobiti i odgovarajući kablovi različitih dužina.

 Kada se kombinuju zajedno DCX motori, GPX reduktori i ENX enkoderi, rezultat je veoma precizan, robustan sistem, idealan za različite aplikacije od letelica, preko medicinske instrumentacije, do robotike. U principu za bilo koju vrstu aplikacije zahtevi su, kompaktni, snažni, tihi i jaki pogonski sistemi. Sa samo nekoliko klikova miša, moguće je konfigurisati snažan DCX pogon sa pouzdanom i brzom isporukom. Za svaki proizvod dostupni su i mogu se preuzeti 3D CAD modeli.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.