schneider_electric_logo_induktivni_senzori_vesti_automatika_industrija.gif
schneider_electric_logo_induktivni_senzori_vesti_automatika_industrija.gifSchneider Electric je predstavio Magelis XBT GT napredne grafičke touch panele. Odlikuje ih jednostavnost, kompaktnost i robusnost. Izradjuju se u 6 veličina, a podeljeni su u 4 funkcionalna nivoa, u zavisnosti od broja i vrsta interfejsa. Zahvaljujući izuzetnoj ergonomičnosti, jedinstveni softver za konfiguraciju osigurava brzu i laku izradu projekata, nudeći kompletan set alata za razvoj aplikacije.

  Za povezivanje ovih panela sa okruženjem zaduženi su serijski portovi:
– jedan ili dva serijska porta sa nekoliko fizičkih interfejsa (RS232C, RS422 i RS485) za povezivanje sistema za automatizaciju;
– Ethernet za poboljšanje razmene podataka i pristup mnogobrojnim Web servisima: Web Gate funkcija i Web System Page Server za upravljanje aplikacijama, sa udaljenom dijagnostikom putem računara;
– HTML page navigator funkcija, lokalno na panelu.
Moguće je istovremeno povezivanje sa 2 serijska porta i Ethernet-om, kao i povezivanje mnogobrojnih kontrolera. magelist_touch_paneli1_vesti_automatika.rs.jpg
 
  Tu je i povezivanje  uredjaja sa okolinom preko USB porta. Na ovaj port se mogu priključiti štampači, čitači bar koda itd. Dodavanjem USB hub-a može se povećati broj konekcija.
 
  Ovi touch paneli se izradjuju sa TFT ekranima sa 65536 boja, STN ekranima sa 4096 boja ili monohromatskin ekranima 8/16-nivoa  zavisno od modela. U mogućnosti su da prikazuju više prozora ili pop-up panela. Moguće je podešavanje kontrasta i osvetljenja. Paneli u sebi imaju preko 40 različitih fontova slova. 
 
  RISC 64-bitni procesor je zadužen za obradu slike. Opslužuju ga memorije od 8, 16 ili 32 MB (zavisno od modela) koje su sasvim dovoljne za maksimalno prikupljanje podataka, povećan broj ugradjenih jezika i složene aplikacije. Backup memorija je veličine 512kB.
 
magelist_touch_paneli_vesti_automatika.rs.jpg   Vijeo Designer softver omogućuje pregledanje video zapisa i njihovo snimanje, a postoji i mogućnost gledanja video zapisa sa kamere u realnom vremenu.
 
  Magelist touch XBT GT paneli se lako i brzo konfigurišu. Višejezični softver podržava i ćirilicu, a imaju i biblioteku sa oko 4000 objekata koji se mogu menjati.
 
  Instalacija je maksimalno pojednostavljena. Montiraju se bez alata i imaju zaštitu IP65 sa prednje strane panela. Napajanje se vrši preko "Plug & Play" konektora za napajanje.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.