AIESEC logo doit global talent aiesec automatika.rs
AIESEC logo doit global talent aiesec automatika.rsStudentska organizacija AIESEC po četvrti put ove godine organizuje projekat ”DoIT. Ovim projektom želimo da omogućimo studentima i diplomcima da napreduju i steknu praktično iskustvo u oblasti IT sektora, radeći u nekim od priznatih domaćih kompanija ove sfere, a onda i u inostranim kompanijama. Ovo je idealna prilika za sve entuzijaste u svetuinformacionih tehnologija da se stručno oprobaju i aktivno doprinesu svom profesionalnom razvoju.
 
 DoIT je projekat edukativnog karaktera, i namenjen je studentima završnih godina i  diplomcima. Koncipiran je u dva ključna segmenta tako da će studenti u prvom segmentu uz mentorsku podršku stručnjaka imati priliku da iskuse tromesečni, praktični rad u nekoj od kompanija učesnica na projektu gde će unaprediti svoje veštine i znanja u oblastima IT sektora poput Software Development, Web Development, Mobile Application, JavaFront End Developer, Back End Java Developer, itd.
 
 Drugi segment, ujedno i najvažniji za svakog studenta koji želi da se istakne i diferencirana tržištu rada i oseti kako je to raditi ovaj posao u internacionalnom okruženju, odnosi se na nastavak praktičnog iskustva u inostranoj IT kompaniji putem Global Talent programa – programa plaćenih profesionalnih praksi u inostranstvu. Ovaj drugi segment povezuje  projekat ”DoIT” sa Global Talent programom i neophodan je deo u celom konceptu koji učesnici projekta prolaze jer predstavlja afirmaciju prakse u domaćoj kompaniji.
 
 Ostavlja se mogućnost studentima koji ne prođu selekciju za domaću praksu da učestvuju u drugom segmenu i budu korak bliže profesionalnoj karijeri u inostranstvuu nekim od najrazvijenijih kompanija sveta.
 
doit global talent aiesec automatika.rs
Work IT, Global IT, DO IT!
 
 Kompanije koje su prepoznale ovaj projekat kao priliku da pruže studentima, koji su pri kraju svojih studija u oblasti informacionih tehnologija, priliku za usavršavanje su ’’Mikrokomerc’’, ’’Stada IT Solutions’’, ’’Toschas Labs’’ i ’’MEDIAWORKS’’. Projekat je podržan i od strane studentske organizacije ESTEEC na Elektrotehničkom fakultetu, kao i od Računarskog fakulteta gde se učešće na ovom projektu računa u relavantne ESP bodove.
 
 Realizacija projekta počinje svečanim otvaranjem 18.oktobra, na kome će se kompanije učesnice obratiti svojim budućim praktikantima. Prijave za učešće na projektu su otvorene do 16.oktobra. Svi zainteresovani studenti mogu da popune ovu PRIJAVU i biće kontaktirani za dalji proces. Više informacija o projektu na http://aiesec.org.rs/projekti/doit/
 
 AIESEC je globalna mreža studenata koja razvija liderski potencijal mladih i pozitivno utičena društvo. Prisustvom u preko 120 zemalja sveta, AIESEC predstavlja najveću organizaciju vođenu od strane studenata. Svojim programima internacionalnih praksi i organizacijom edukativnih i društveno odgovornih projekata, AIESEC pruža mladima jedinstvenu mogućnost za lični i profesionalni razvoj. 

Jovana Đorđić – Team Leader of Marketing & PR Global Talent

AIESEC Serbia Ekonomski fakultet
+381 (0) 694069444
 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.