naslovna_hannover_mese_2010_sajam_tehnike_hanover_vesti_automatika.rs.jpg
naslovna_hannover_mese_2010_sajam_tehnike_hanover_vesti_automatika.rs.jpgHANNOVER MESSE , vodeća svetska izložba industrijskih tehnologija, koja se održava jednom godišnje u nemačkom gradu Hanoveru, održaće se u aprilu naredne godine, tačnije od 19. do 23. aprila. Ove godine Italija će biti predstavljena kao zemlja, zvanični partner sajma. U centru pažnje sajma biće industrijska automatizacija, energetika i najsavremenije proizvodne tehnologije.
 
 
 

Ove godine Hannover Messe čini devet sajmova i to:
  • Industrial Automation
  Sajam industrijske automatizacije daje jedinstven, sveobuhvatan pregled svih oblasti industrijske automatizacije. Glavne kategorije su proizvodna automatizacija i procesna automatizacija.
  • Energy
  U ovom delu biće predstavljena najsavremenija svetska dostignuća iz oblasti energetike. Ovaj deo je podeljen na nekoliko oblasti i to: prenos energije, distribucija, konverzija i skladištenje, konvencionalni izvori energije i snabdevanje, obnovljivi izvori energije i snabdevanje, vodonik + gorivne ćelije i upravljačke mreže.
  • Power Plant Technologyslika_hannover_mese_2010_sajam_tehnike_hanover_vesti_automatika.rs.jpg
  Ovaj deo sajma se nalazi u neposrednoj blizini dela Energy. Ovde su predstavljena inovativna rešenja u oblasti proizvodnje energije konvencionalnim metodama koristeći ugalj, gas, ulje, vodu i paru. Ta inovativna rešenja se baziraju na smanjenju emisije CO2 i povećanju energetske efikasnosti.
  • MobiliTec
  Ovaj sajam se prvi put održava ove godine i na njemu će biti predstavljene tehnologije mobilnosti kao što su hibridni i električni pogoni sistema, mobilna rešenja za skladištenje energije i alternativna goriva.
  • Digital Factory
  Ovde se predstavlja industrija softvera sa posebnim naglaskom na rešenja za razvoj proizvoda, proizvodnju i integrisane poslovne procese. Akcenat je stavljen na razvoj proizvoda (PLM/CAD), planiranje proizvodnje i procesa (ERP/PPC), vizuelizaviju/simulaciju, proces integracije i drugo.
  • Industrial Supply
  • CoilTechnica
  Ovo je mesto gde će proizvođači zavojnica, transformatora i elektromotora međusobno dopunjivati bogatu ponudu proizvoda i usluga.
  • MicroNanoTec
  Kao što i sam naziv kaže, ovaj deo se bavi mikrosistemima, nanotehnologijama i laserskim tehnologijama.
  • Research & Technology

 

   Brojne prezentacije, seminari, kongresi, tribine i radionica povećavaju ugled ovog sajma, najvećeg svetskog tehnološkog događaja. Za naučnike i one koji donose odluke u politici, svetu biznisa i industriji ne postoji bolje mesto za razmenu ideja. Nagrada Hrmes se dodeljuje svake godine prilikom ceremonije otvaranja. Nagrada se daje za inovativne industrijske aplikacije koje su već dokazale svoje upotrebne vrednosti i iznosi 100.000 EUR.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.