Gradonačelnik Nju Jorka, De Blasio, obratio se milijarderu Elonu Musku porukom:”Mogli bismo iskoristiti vašu pomoć!”, nakon čega je dobio potvrdan odgovor od strane vlasnika kompanija, PayPal, Tesla i SpaceX: “Zvuči dobro, povezaćemo se sa Vašim timom da bismo razumeli potencijalne potrebe”.

 Musk je potvrdio da će njegovi timovi napraviti ventilatore “ako zafale”, i po svemu sudeći, tako će i biti. Nju Jork je jedan on najpogođenijih država u SAD-u. Samo u toj državi do sada imamo skoro 140 hiljade zaraženih i više od 10 hiljade smrtnih slučajeva.

 Elon Musk nije prvi koji je predložio upotrebu proizvodnih pogona svojih kompanija za pravljenje kritične opreme. General Motors je rekao da je izvršna direktorica, Mari Barra, rekla Beloj kući da želi da napravi ventilatore u fabrikama svoje kompanije.

 ”Musk je rekao da ih nije „teško napraviti“. Ukazao je na to kako Tesla pravi „automobile sa sofisticiranim HVAC sistemima“, a SpaceX „pravi svemirske letelice sa sistemima podrške za život“, ili je priznao da će trebati malo vremena da se preduzmu bilo kakvi stvarni napori u proizvodnji.

Druge kompaniji u borbi sa COVID-19 virusom

  *Google razvija veb stranicu za screening širom zemlje koja će pomoći ljudima da nauče da li i kako treba da se testiraju na COVID-19.

 *Maloprodajne kompanije su ponudile svoja parking mesta za testiranje u mobilnim laboratorijama.

 *Amazon je najavio da će zaposliti 100.000 radnika širom sveta i povećati svoju satnicu  kako bi pomogao oko rešenja isporuke i pružio posao ljudima koji su bez posla.

 *Kompanija Razer saopštila je da će takođe pomoći u izradi maski.

 Musk-u nije prvi put da se umeša u međunarodnu krizu. Poznato je u 2018. pokrenuo pokušaj kompanije SpaceX da stvori potopni brod koji bi pomogao da se spasi fudbalski tim zarobljen u pećinskoj mreži na Tajlandu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.