bluetooth bulb automatizacija automatika.rsU poslednjih par godina na tržištu su se pojavili brojni uređaji koji mogu da se kontrolišu preko Bluetooth-a. Ovoga puta reč je o dodavanju Bluetooth 4.0 tehnologije sijalicama. Bluetooth sijalice će omogućiti da uparite svoj telefon sa jednom ili više ovakvih sijalica u vašem domu i da ih kontrolišete preko aplikacije, instalirane na vašem smartphone-u.

 Na ovaj način mogli biste da uključujete, isključujete sijalice, menjate jačinu osvetljenja, podešavate tajmer i čak primenjujete specijalno RGB podešavanje koje bi omogućilo da se menjaju boje kojom bi sijalica koju kontrolišete mogla da svetli, sve bez ikakvog posebnog sistema za automatizaciju. Jednostavno dodirnite boju kojom želite da svetlo gori, i sijalica brine za ostalo. Možete cak i izabrati više boja u jednom trenutku kako bi se stvorile nove kombinacije neograničene za različite ambijente. Takođe proizvođač ovog uređaja kaže da ova sijalica traje dosta dugo i da se svaki deo može zameniti.

 Na žalost, sijalica je još uvek u fazi prototipa, ali, imajući u vidu brzo kretanje tech proizvoda, nadamo se da ćemo uskoro videti da ova sijalica postane stvarnost. Jer, kompanija koja je patentirala ovaj proizvod planira i masovnu proizvodnju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.