naslovna_maxon_motori_motors_drive_dc_vesti_automatika.rs.jpg
naslovna_maxon_motori_motors_drive_dc_vesti_automatika.rs.jpgIz Maxona najavljuju nove EPOS2 70/10 pogone za DC motore sa četkicama i enkoderima ili EC motore bez četkica sa holovim senzorima i enkoderima, u rasponu snage od 5 do 700 W. Jedinica ima širok spektar funkcija i mogućnosti i može nositi mnoštvo operativnih modova (pozicija, brzina, trenutno režim i drugo), čime se zadovoljava potreba za fleksibilnošću pogonskih sistema u automatizaciji i mehatronici.
 
 

 
  Među različitim modovima se nalaze i modovi  "Step/Direction Mode" za step-by-step kretanje motora (zamena za step motor) ili "Master Encoder Mode" koji se koristi u electronic gearing aplikacijama.
slika_maxon_motori_motors_drive_dc_vesti_automatika.rs.jpg

  EPOS2 70/10 karakteriše visoka preciznost kontrole kretanja. Kontroler, na primer, nudi dual loop položaja i brzine obrtanja. To znači da opterećenja mogu biti kontrolisana izuzetno precizno i direktno sa dodatnim senzorom, čime se elastičnost može kompenzovati. Zbog "Interpolated Position Mode (PVT)" EPOS2 je u stanju da sinhronizovano prati putanju prema interpolacionim tačkama i to sa velikom dinamiokom i preciznošću.

 

  Tokom puštanja u pogon, "Regulation Tuning" dozvoljava izuzetno efikasno prilagođavanje struje, brzine i pozicije regulacije. Njegova integracija u grafički korisnički interfejs "EPOS Studio", omogućava brzu parametrizaciju. 

  Jedinica može biti kontrolisana putem CAN master (na primer EPOS2 P, PLC, Soft PLC) ili sa PC preko USB ili RS232. Standardizovan CANopen interfejs omogućava integraciju i koordinaciju nekoliko pogona. 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.