naslovna_prvi_medjunarodni_standard_wireless_komunikacije_automatizacija_wirelesshart_automatika.rs.jpgMeđunarodna komisija elektrotehničara – IEC (International Electrotechnical Commission) usvojila je 6. aprila WirelessHART specifikaciju kao punopravni međunarodni standard (IEC 62591Ed. 1.0) u skladu sa HART Communication Foundation. 26. marta 2010. Nacionalni IEC komiteti 28 država jednoglasno su potvrdili široku podršku globalnoj WirelessHART tehnologiji kao međunarodnom standardu za bežične komunikacije u oblasti automatizacije, rečeno je u organizaciji HART.

slika_prvi_medjunarodni_standard_wireless_komunikacije_automatizacija_wirelesshart_automatika.rs.jpg“Ogromna pohvala za IEC zbog ispunjenja zahteva korisnika za jedinstven međunarodni standard bežičnih komunikacija, koji je podržan od strane velikih dobavljača u oblasti automatizacije”, rekao je Ron Helson, izvršni direktor  HART Communication Foundation. “WirelessHART je potvrđena od strane korisnika i dobavljača, da bude zvuk tehnike, pouzdano i sigurno rešenje za bežične komunikacije u automatizaciji”.
  ABB, Emerson, Endress+Hauser, Pepperl+Fuchs, Siemens su samo neki od proizvođača opreme čiji proizvodi su u potpunosti kompatibilni sa WirelessHART standardom.
  Predstavljen u septembru 2007. godine, WirelessHART je otvoren standard bežičnih komunikacija osmišljen za rešavanje kritičnih potreba industrije. To je pouzdan i bezbedan način bežične komunikacije komponenata u industrijskim procesima, namenjen merenjima i kontroli aplikacija. WirelessHART je evoluciono proširenje HART Communication Protocol, vodeće komunikacione tehnologije za inteligentne procese merenja i terenske kontrole uređaja i sistema.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.