vesti naslovna freedomotic kucna automatizacija homr automation biticino knx x10 automatika.rs
vesti naslovna freedomotic kucna automatizacija homr automation biticino knx x10 automatika.rsProšle godine je predstavljena prva verzija open source softvera – Freedom za razvoj kućne automatizacije, distribuirana sa licencom GPL2, napisana u Javi i može nesmetano raditi na Linux, Mac, Windows i drugim operativnim sistemima. Projekat je sada preimenovan kao ”Freedomotic” i verzija 5.0 je puštena u rad zajedno sa novim sajtom gde je dostupno mnogo više sadržaja (uputstva, video, slike, forum, market pluginova, itd).
 

 Cilj projekta je da se razvije Building Automation framework pretežno orijentisan na mashup tipove web aplikacija za neprimetnu integraciju tehnologija za razvoj i automatizaciju, mobilnih, web i društvenih mreža. Freedomotic sistem usklađuje moderne distribuirane računarske arhitekture, i obezbeđuje unakrsni jezik API-a za proširenje.

freedom vesti freedomotic kucna automatizacija homr automation biticino knx x10 automatika.rs
 Kako radi? Freedomotic podržava popularne tehnologije za razvoj automatizacije kao što su BTicino OpenWebNet, KNX, Modbus RTU, X10 kao i prilagođene projekte automatizacije koristeći Arduino uređaje, uradi sam (DIY) ploče, Android frontend-ove, uređaje za konvertovanje teksta u govor (TTS), detekciju pomoću IP kamere, socijalne mreže kao što je Twitter  i još mnogo toga. Sve ove karakteristike su dostupne kao  pluginovi koji se mogu preuzeti sa  marketa.

 Ko će biti zainteresovan? Privatni korisnici: Umorni od nekompatibilnih, skupih tehnologija automatizacije i daljinskih upravljača koji se nalaze svugde? Saznajte zašto da automatizujete svoj dom sa Freedomotic-om. Poslovni korisnici: Muzeji, prodavnice, kancelarije, …? Saznajte kako da kreirate inovativne usluge za svoje klijente sa Freedomotic-om.

 Programeri i organizacije. Freedomotic se lako može proširiti sa višejezičkim dodacima. Ako želite da razvijete plugin za automatizovani protokol, integrišete svoju “uradi sam” Arduino ploču ili da kreirate frontend za Android sa vašim brendom, freedomotic velike mogućnosti.

 Gde se može pokrenuti? Freedomotic može da se pokrene na bilo kom operativnom sistemu sa Java podrškom (Linux, Windows, Mac …). Može biti razvijen na jednom standardnom PC-u, mreži PC-a, mreži ugrađenih uređaja kao što su BeagleBoard za kreiranje set-top-boksova, ili na mešavini prethodno nabrojanog.

 Kada će biti na raspolaganju? Freedomotic zapravo radi kao beta verzija, ali brzo se razvija. U potrazi su za saradnicima i možete da doprinesete na mnogo načina, razvojno ili ne, kontaktirajte ih na mauro@freedomotic.com.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.