national instruments rf vektor signal automatika.rsNational Instruments je predstavio prvu svetski primopredajnik RF vektor signala, NI PXIe-5644R, a sa njim, novu klasu softverski dizajniranih instrumenata. Ova softverski orijentisana arhitektura predstavlja novu eru u kojoj inženjeri i naučnici mogu da koriste LabVIEW sa hardverom zasnovanom na Field-Programmable Gate Array (FPGA) tehnologiji za specifične potrebe.

 Najistaknutije novine: 
  • NI PXIe-5644R primopredajnik RF vektor signala, prvi softverski dizajniran instrument, kombinuje generator vektor signala i analizator vektor signala sa korisnički-programabilnim FPGA-om unutar pojedinačnog PXI modularnog instrumenta.
  • Inženjeri mogu da transformišu primopredajnik vektor signala u novi instrument ili da poboljšaju njegovu postojeću funkcionalnost koristeći NI LabVIEW softver za dizajn sistema.
  • Novi primopredajnik vektor signala je idealan za testiranje poslednjih bežičnih i mobilnih standarda kao što su 802.11ac i LTE.
 “Pre četvrt veka, NI je redefinisao instrumentaciju sa LabVIEW softverom za dizajn sistema, a sada čini to ponovo sa našim primopredajnikom vektor signala,” rekao je Dr James Truchard, predsednik, generalni direktor i ko-osnivač National Instruments-a. “Kada smo prvi put pokrenuli našu kompaniju, prevideli smo da bi softver mogao da igra centralnu ulogu u instrumentaciji i sada istinski vidimo LabVIEW kako unosi revoluciju u način na koji inženjeri pristupaju RF dizajnu i tesiranju.”

 “Kod Qualcomm Atheros, fleksibilnost instrumentacije i to-the-pin kontrola su kritični za održavanje našeg RF test procesa što efikasnijim i mi smo zadivljeni performansama koje su postignute prilikom testiranja novog NI primopredajnika vektor signala,” rekao je Doug Johnson, direktor inženjerskog sektora u Qualcomm Atheros. “NI PXIe-5644R nam omogućava slobodu i fleksibilnost na način na koji smo razvili naša 802.11ac rešenja i značajno poboljšali propusnost testiranja.”
 Karakteristike proizvoda:

  • Do 6.0 GHz frekventne pokrivenosti i 80 MHz instantnog RF propusnog opsega
  • Vodeće industrijske performanse za testiranje najnovijih bežičnih standarda kao što su 802.11ac i LTE
  • Više od 10 puta brža merenja nego kod uporedivih rešenja
  • Može da zameni više tradicionalnih instrumenata u smislu cene i veličine
  • Izgrađen na FPGA tehnologiji programabilan sa LabVIEW-om
  • Lako se proširuje kako bi podržao više ulaza – više izlaza (MIMO) konfiguraciju ili paralelno testiranje u pojedinačnoj PXI šasiji
 Naučite više iz dodatnih resursa:


National Instruments,
Instrumentacija, avtomatizacija in upravljanje procesov d.o.o.
labview ethernet_compactdaq_national_instruments_vesti_automatika.rs.jpg
Kosovelova ulica 15,

3000 Celje, Slovenija

Tel: + 386 3 425 4200,
Fax: +386 3 425 4212
E-mail: ni.serbia@ni.com 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.