ni novi samostalni compact daq uvodna automatika rsNational Instruments je predstavio novi samostalni NI CompactDAQ sistem, platformu za embedded merenja i logovanje podataka visokih performansi, sa ugrađenim dual core Intelovim procesorom za pokretanje akvizacije podataka, online analize ili softvera za logovanje. Sa NI CompactDAQ platformom, inženjeri mogu da podese kompletne merne sisteme koristeći LabVIEW ili gotova rešenja za logovanje podataka od preko 600 kompanija članica NI Alliance Partner Network-a.

 Istaknute novine:
  • NI proširuje NI CompactDAQ platformu sa samostalnim sistemom za akviziciju i logovanje podataka, koji je kompatibilan sa preko 50 senzorsko specificiranih U/I modula za različita merenja.
  • Samostalni NI CompactDAQ sistem sadrži dual core Intel procesor i pruža mogućnost skladištenja podataka, što ga čini pogodnim prenosivim sistemom za procesiranja visokih performansi.
  • Koristeći NI LabVIEW softver za dizajniranje sistema, inženjeri mogu da embedded rešenja za monitoring ili logovanje podataka realizuju kroz prikupljanje, analizu i vizuelizaciju podataka u jednom okruženju.
 “Veoma smo lako prešli na samostalnu NI CompactDAQ platformu, bez gotovo ikakvih promena u našem LabVIEW kodu,” rekao je Tim Carlier, predsednik i osnivač Integrated Test & Measurement-a. “Sa novom embedded platformom za logovanje podataka, možemo da pokrenemo naš iTestSystem softver i da logujemo sinhronizovane podatke sa senzora direktno na uređaj, eliminišući potrebu za odvojenim računarom i drastično smanjujući troškove sistema i zahteva po pitanju održavanja.”
Karakteristike samostalnog NI CompactDAQ sistema:

  • Intel jezgro i7 sa dual-core procesorom, 2 GB RAM i 32 GB nonvolatile memorije – Pokreće testove visokih performansi za mešovita merenja za vreme logovanja podataka direktno na sistemu, eliminišući potrebu za eksternim PC računarom.
  • Kompatibilan sa LabVIEW 2012 – Ubrzava produktivnost sa poslednjom verzijom LabVIEW-a, koji sadrži projekte i šablone za akvizaciju i logovanje podataka, koji su kreirani sa ciljem uštede vremena i smanjenja troškova održavanja.
  • 8-slotna šasija sa više od 50 U/I modula – Kombinuje i spaja različite tipove U/I senzora, uključujući AI, AO, DIO i CAN, sa ciljem kreiranja mernih i sistema za logovanje podataka.
  • USB, Ethernet i serijski portovi – Pružaju mogućnost konektovanja USB/Ethernet NI CompactDAQ uređaja, uključujući i novu NI cDAQ 9184 Ethernet šasiju, sa ciljem proširenja broja slotova u slučaju aplikacija koje imaju veći broj kanala ili za integrisanje sa drugim ureñajima, kao što su kamere ili GPS uređaji.
  • Prenos podataka na disk sa protokom do 30 MB/s – Simultani upis podataka i kontinualno merenje sa brzinom odabiranja do 1 MS/s/ch.
 Više informacija o NI CompactDAQ sistemu možete naći na sledećem linku: http://sine.ni.com/nips/cds/view/p/lang/en/nid/210718/.


National Instruments,
Instrumentacija, avtomatizacija in upravljanje procesov d.o.o.
labview ethernet_compactdaq_national_instruments_vesti_automatika.rs.jpg
Kosovelova ulica 15,

3000 Celje, Slovenija

Tel: + 386 3 425 4200,
Fax: +386 3 425 4212
E-mail:  ni.serbia@ni.com

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.