noc istrazivaca 2015 srbija cpn automatika.rs
noc istrazivaca 2015 srbija cpn automatika.rsPridružite nam se u evropskoj Noći istraživača u petak, 25.septembra i obezbedite sebi sjajan provod sa istrazivačima! Divna je simbolika što evropska Noć istraživača slavi svoj X rođendan baš u međunarodnoj godini svetlosti. Evropska Noć istraživača se održava jubilarno po deseti put širom Evrope, čak i van nje, kao događaj koji se istovremeno organizuje u čak 300 gradova. Svi sadržaji su besplatni, što će vam uštedeti novac, a istovremeno podstaći um i pružiti sjajnu zabavu za petak veče.
 

Pre tačno jedne decenije održano je prvo izdanje Noći istraživača u okviru Marija Sklodovska Kiri programa pod pokroviteljstvom Evropske komisije, koje je osvetlilo put za prevazilažnje postojećeg jaza između naučne zajednice i šire javnosti. Te 2005. godine istraživači u Evropi su izašli na gradske trgove i ulice, ušli u kulturne i tržne centre i kroz brojne interaktivne i zabavne aktivnosti pokazali slučajnim prolaznicima koliko je nauka zapravo uzbudljiva i važna za nas. Ova sjajna inicijativa je prerasla u manifestaciju koja se obeležava svakog četvrtog petka u septembru, danas čak u više od 320 gradova Evrope, a kod nas se organizuje od 2010. godine.
 
 Ove godine, šesta po redu Noć istraživača u Srbiji, održaće se u petak 25.septembra, od 16 do 23 sata, kada ćemo jubilarno zasijati u čak X gradova  a svetlost proširiti još dalje putem pet Naučnih kombija Te noći, u ovoj naučno-popularnoj manifestaciji će uživati stanovnici Beograda, Novog Sada, Niša, Zrenjanina, Subotice, Pančeva, Kragujevca, Jagodine, Ćuprije i Svilajnca, a Naučni kombi će posetiti Zaječar, Negotin, Valjevo, Aranđelovac i Trstenik.
 
noc istrazivaca 2015 srbija automatika.rs
 
 Brzinom svetlosti povešćemo Vas u budućnost i desiće Vam se da Vaša zaljubljenost u nauku preraste u ljubav ili da postanete bogatiji za jednog prijatelja naučnika. Čitav događaj biće začinjen specijalnim iznenađenjima povodom jubileja. Kao i svake godine, svi sadržaji su besplatni, prilagođeni svim uzrastima i ne zahtevaju prethodno formalno obrazovanje.
 
 Svi sadržaji su besplatni, što će vam uštedeti novac, a istovremeno podstaći um i pružiti sjajnu zabavu. Nosioci projekta i koordinatori za Srbiju su Festival nauke Beograd, Institut za molekularnu genetiku i genetičko inženjerstvo Univerziteta u Beogradu i Fakultet tehničkih nauka Univerziteta u Novom Sadu.
 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.