FESTO uvodi Festo Motion Control Package (FMCP), novi kontrolni sistem (kontroler), koji će dodatno olakšati kontrolu kretnji sa šest osa, za precizne kartezijanske (pravougle) robotske aplikacije i CNC mašine. Ovo unapređeno rešenje za upravljanje obezbeđuje kinematiku za standardne Festo sisteme X–portal, T–portal, 2D i 3D. Inženjeri imaju mogućnost da konfigurišu linearne aplikacije kretanja pomoću funkcionalnih blokova–bez potrebe za specijalnim programiranjem.

 U 2016. godini, Festo je razvio platformu za online konfiguraciju pravouglih robota. Ova platforma kreirana je sa ciljem smanjenja troškova inženjera. Sam alat opremljen je osnovnim informacijama o aplikacijama kao što su vreme trajanja ciklusa proizvodnje, napon opterećenja i veličina radnog prostora. Sam inženjer koji rukuje ovim ”Handling Guide Online” alatom može da definiše jednu osu, 2D ili 3D kartezijanskog robota i CAD nacrte robota sa svega pola sata, dok postoji mogućnost naručivanja bloka koji je u potpunosti sklopljen, i može odgovarati vašoj aplikaciji, ili pak rastavljen po modulima.

 FESTO sada želi da unapredi ovu platformu, ubacujući u nju robotski kontroler. Kontrolni orman dolazi u potpunosti ožičen i spreman za instalaciju. Inženjeru ostaje da doda neke od ključnih parametara radi bolje konfiguracije (snaga, opterećenje, radni ciklus), Ethernet konekciju, I/O i ožičenje na glavnim motorima, motorima koji pokreću akscise.

 Osnovno kretanje i korišćenje je vrlo jednostavno i može se savladati preko web servera ili Android/iOS aplikacije, te s toga nije neophodno da ovime rukuju samo specijalno obučeni zaposleni.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.