FESTO uvodi Festo Motion Control Package (FMCP), novi kontrolni sistem (kontroler), koji će dodatno olakšati kontrolu kretnji sa šest osa, za precizne kartezijanske (pravougle) robotske aplikacije i CNC mašine. Ovo unapređeno rešenje za upravljanje obezbeđuje kinematiku za standardne Festo sisteme X–portal, T–portal, 2D i 3D. Inženjeri imaju mogućnost da konfigurišu linearne aplikacije kretanja pomoću funkcionalnih blokova–bez potrebe za specijalnim programiranjem.

 U 2016. godini, Festo je razvio platformu za online konfiguraciju pravouglih robota. Ova platforma kreirana je sa ciljem smanjenja troškova inženjera. Sam alat opremljen je osnovnim informacijama o aplikacijama kao što su vreme trajanja ciklusa proizvodnje, napon opterećenja i veličina radnog prostora. Sam inženjer koji rukuje ovim ”Handling Guide Online” alatom može da definiše jednu osu, 2D ili 3D kartezijanskog robota i CAD nacrte robota sa svega pola sata, dok postoji mogućnost naručivanja bloka koji je u potpunosti sklopljen, i može odgovarati vašoj aplikaciji, ili pak rastavljen po modulima.

 FESTO sada želi da unapredi ovu platformu, ubacujući u nju robotski kontroler. Kontrolni orman dolazi u potpunosti ožičen i spreman za instalaciju. Inženjeru ostaje da doda neke od ključnih parametara radi bolje konfiguracije (snaga, opterećenje, radni ciklus), Ethernet konekciju, I/O i ožičenje na glavnim motorima, motorima koji pokreću akscise.

 Osnovno kretanje i korišćenje je vrlo jednostavno i može se savladati preko web servera ili Android/iOS aplikacije, te s toga nije neophodno da ovime rukuju samo specijalno obučeni zaposleni.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here