Arduino je najavio proširenje broja arhitektura podržanih od strane Arduino Create online platforme – create.arduino.cc za razvoj IoT aplikacija. Sa ovim izdanjem, korisnici Arduino Create platforme mogu upravljati i programirani niz Linux-ovih single-board uređaja poput AAEON UP2, Raspberry Pi i BeagleBone kao da su redovne Arduino matične ploče, što daje jedinstvene mogućnosti ovoj platformi.

 Mnogi Arduino programi mogu istovremeno raditi na matičnim pločama baziranim na Linux-u i komunicirati s drugima, koristeći mogućnosti koje pruža novi Arduino konektor. Pored toga, IoT uređajima se može upravljati i mogu se ažurirati ”na daljinu”, nezavisno od toga gde se nalaze.

 Arduino je takođe razvio sisteme i za Raspberry Pi i BeagleBone uređaje, pored Intel-ovog SBCs-a, koji je dizajniran tako da omogućuje svakome da podesi i kreira novi uređaj bez prethodno neophodnog iskustva i znanja, prateći njihov program podrške na web-u. Takođe, planiraju da nastave da obogaćuju i proširuju mogućnosti za korisnike na Arduino Create platformi u narednom periodu.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.