EUROBOT je međunarodno takmičenje mladih, pretežno studenata, iz robotike koje se održava svake godine, u maju mesecu. Prvo takmičenje je održano 1994. godine, uz učešće devet ekipa iz četiri zemlje, a danas je mnogo masovnije i okuplja takmičare iz preko trideset država Evrope i bliže okoline. Francusko takmičenje je brzo preraslo u neku vrstu evropskog takmičenja, tako da su domaćini bili osim Francuske i Švajcarska, Italija, Rusija i Nemačka.

 Ove godine je održano XV Nacionalno takmičenje u robotici – Eurobot Srbija 2017. Holomogaciju, koja je održana dan ranije, je prošlo devet timova. I ove godine smo imali i takmičenje za mlade, Eurobot Junior, od prijavljenih pet ekipa, sve su prošle holomogaciju.

 Konačni poredak je bio sledeći:

1. MSM-RV
2. M41+
3. MEMRISTOR

 Ekipa Memristor je bila ubedljiva u borbi za treće mesto i tako osigurala plasman na Evropsko takmičenje. Ovogodišnji pobednik, ekipa MSM-RV, je ukupnim skorom od 2-0, porazila ekipu M41+, ekipu koja je prošle godine ostvarila zapažene rezultate na Evropskom takmičenju osvojivši treće mesto.

 Što se tiče Eurobot Junior takmičenja, prvo mesto je osvojila ekipa Robomafia, pobedivši u finalu ekipu Elektroni sa 2-0, treće mesto je osvojila ekipa Čukarica.

 Našu zemlju na Evropskom prvenstvu u robotici, koje se održava u mestu la Roche-sur-Yon u Francuskoj u periodu od 24. do 28.maja 2017.godine, predstaviće ekipe MSM-RV, M41+ i Memristor.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.