baxter rethink robotics automatika.rs
baxter rethink robotics automatika.rsKompanija Rethink Robotics predstavila je novi tip fleksibilnog industrijskog robota koji se programira u svega nekoliko minuta i ne predstavlja opasnost ljudskim radnicima oko sebe. Robot je naizgled jednostavan za korišćenje, može da uči i da se prilagodi novim okolnostima.
 
 
 

 Baxter ima uobačajene velike robotske ruke, ali njegova glava je ekran sa spokojnim licem. Zamislite mnogo lepšu verziju Cain-a, lošeg momka robota u Robocop 2. Opremljen je sa senzorima i softverom kako bi mu pomogli u razumevanju okoline. Takođe je programiran da primeni zdrav razum dok radi.
 
 Programiranje Baxtera za bilo koju radnju na traci traje svega nekoliko minuta, uglavnom pokazivanjem, ali može i preko grafičkog interfejsa. Programirati ga može bilo ko, odnosno, nije potreban specijalista programer. Dovoljno je fleksibilan da može nastaviti raditi i ako predmeti s kojima radi i oko kojih radi nisu uvek u identičnom položaju, tj. ako se pomaknu ili prevrnu. Takođe, dovoljno je “inteligentan” da ne pokosi ljudske radnike oko sebe, pa u Rethink Robotics smatraju da ga uopšte nije potrebno stavljati u posebni kavez jer nikoga ne može povrediti.
 
 Najbolje od svega – cena robota je samo 22.000 $, dakle pristupačan je za mala i srednja preduzeća, koja nisu bila u mogućnosti da priušte robota.
 
 Pogledajte kako radi Baxter: 

{youtube}rjPFqkFyrOY|640|360{/youtube} 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.