logo hmi plc wago iec61131 Perspecto automatika.rs
logo hmi plc wago iec61131 Perspecto automatika.rsKompanija „Wago“ sa svojim proizvodnim programom „Perspecto“ objedinjuje HMI i PLC u jednom paketu, kombinujući hardver i softver za vizuelizaciju i logiku, čime smanjuje ukupne troškove i potrebno vreme razvoja, saopštila je kompanija. Ovaj spoj je sve više prihvaćen u svetu, kako od kupaca, tako i od različitih proizvođača. Za razliku od tradicionalnog pristupa korišćenja jednog PLC-a sa njegovim softverom i HMI-a opet sa posebnim softverom, ovo rešenje nudi sve u jednom uređaju i jednom softveru.

 Hardver je opremljen TFT ekranom osetljivim na dodir u različitim veličinama (3.5-in., 5.7-in., 10.4-in., 12.1-in., and 15-in.). Takođe postoji veliki izbor portova: Ethernet (Modbus/TCP), CANopen, USB, RS-232 i RS-485 port. Pored velikog izbora portova uređaj je opremljen i procesorskim jezgrom snage do 1.6 GHz, 256 MB RAM memorije i 128 MB memorijske kartice. Prenosiva memorija je nadogradiva do 2 GB, u varijantama microSD, SD ili Compact Flash.

 hmi plc wago Perspecto automatika.rsIEC 61131 softver kompatibilan sa Wago I/O –Pro softverom daje razvojni alat kako za PLC tako i za HMI za Perspecto CP TV. Ovaj programski paket za logičko PLC programiranje nudi 6 programskih jezika (IL, LD, FBD, ST, FC i CFC) od kojih korisnik može koristiti onaj koji mu najviše odgovara za potrebe aplikacije a može ih i kombinovati, kao i prilagođeni grafički razvojni alat za HMI programiranje. Takođepostoji pristup različitim bibliotekama, programa, funkcijskih blokova i funkcija, kao i grafičkim bibliotekama.

 Dodatne funkcije i mogućnosti uključuju:

  • Čuvanje podataka logovanja i događaja u bazi podataka za kasniju analizu,
  • Integrisani Web Server – mogućnost daljinskog pristupa HMI aplikaciji preko interneta
  • FTP server omogućava razmenu podataka između umreženih uređaja
  • Korišćenje prednosti Wago I/O palete modula

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.