naslovna vesti siemens empovwering people award konkurs automatika.rs
naslovna vesti siemens empovwering people award konkurs automatika.rsFondacija kompanije Siemens raspisala je konkurs „Empowering people. Award“ koji ima za cilj identifikovanje i omogućavanje boljeg pristupa tehnološkim rešenjima koja predstavljaju jednu od ključnih poluga održivog razvoja. Pronalazači i stručnjaci iz celog sveta pozvani su da predlože tehničke proizvode ili rešenja koja bi pomogla u savladavanju egzistencijalnih problema u oblasti osnovnog snabdevanja.
 

 siemens empovwering people award konkurs automatika.rsIdeje ili gotovi proizvodi mogu se prijaviti u sledećim kategorijama: vode i otpadne vode, energija, hrana i poljoprivreda, upravljanje otpadom i reciklaža, stambena pitanja i izgradnja, zdravstvena zaštita, tehnologija informacija i komunikacija. Osnovni cilj konkursa je da ova rešenja postanu dostupna onima koji ih primenjuju i da osposobe veći broj ljudi za aktivno unapredenje društvene i ekonomske sredine.

 Pobednik konkursa biće nagrađen iznosom od 50.000 evra na ceremoniji dodele nagrada u junu 2013. godine. Druga nagrada iznosi 30.000, treća 20.000 evra, a dodatnu nagradu od 5.000 evra dobiće 20 nižeplasiranih učesnika. Sva intelektualna prava ostaće svojina izumitelja ili tima, a dostavljene proizvode ili rešenja ocenjivaće interdisciplinarni međunarodni žiri.

 Prijavljeni radovi biće upotrebljeni kao osnova za stvaranje dugoročne baze podataka sa saznanjima, koja će dovesti do direktne interakcije između javnog i privatnog sektora, kao i u akademskom svetu, uključujući stručne osobe koje se bave razvojem. Istovremeno, učesnici konkursa i njihovi predlozi biće vidljivi međunarodnim partnerima i investitorima.

 Više informacija i detalje o prijavljivanju možete pronaći ovde.
 
 Rok za prijavljivanje proizvoda i rešenja je 31.decembar 2012.godine u podne.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.