logo festo cecc mini-controller sps codesys automatika.rs.jpg
logo festo cecc mini-controller sps codesys automatika.rs.jpgNovi „Festokompaktni mehatronički kontroler (CECC), je prvi mini kontroler sa master IO-linkom koji se programira u CoDeSys-u V3, najnovije generacije, softveru baziranom na IEC 61131-3 standardu koji sve više postaje standard koji slede najpoznatiji svetski proizvođači opreme za automatiku. Kompanija je ovaj proizvod predstavila sa nekoliko karakteristika: smanjuje vreme instalacije, pojednostavljuje programiranje i omogućava brzu i ekonomičnu kontrolu senzora i aktuatora.

 cecc festo mini-controller sps codesys automatika.rs.jpgOvaj kontroler je odgovor na zahteve manjih projekata u automatici, sa ograničenim brojem ulaza i izlaza. Uprkos skromnim dimenzijama, CECC je opremljen mnoštvom interfejsa koji omogućavaju rukovanje različitim električnim i pneumatskim zadacima. Ovaj mini kontroler takođe se može koristiti kao CANopen master uređaj, a lako se može integrisati i u Profinet, EtherNet/IP i Modbus TCP sisteme.

 Glavna prednost CECC-a je njegov IO master sa četiri kanala, ali se takođe mogu nadograđivati različiti IO uređaji. Takođe, bitna karakteristika ovog uređaja je mogućnost veze sa IO modulima drugih proizvođača čiji su proizvodi u skladu sa IEC61131-9 standardom. Pored toga, korišćenjem CoDeSys programa, instalacija, nadzor i linkovanje IO modula su maksimalno pojednostavljeni. Integrisani CANopen master može se koristiti za komunikaciju sa Festo-vim električnim motorima, ventilima i svim ostalim uređajima koji podržavaju CANopen komunikaciju.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.