Originalni Bluetooth Anova kuker prvi put nas je upoznao sa ”Sous- vide” načinom kuvanja, što znatno može da proširi kuliranski repertoar svake osobe. Metoda kuvanja ”Sous-vide” je kuvanje na poseban način, gde se hrana zatvara hermetički u vakuum vrećice i stavlja u vrelu vodu (vodenu kupku) ili paru.

 Dešava vam se često da vam ručak zagori, da zaboravite da smanjite ringlu, isključite šporet ili prosto budete ometeni nizom drugih svakodnevnih obaveza koje treba da obavite? Najnoviji kuker u Anova kolekciji jeste ovaj, u koji je ugrađen Wi-Fi uređaj, koji vam pruža mogućnost da kontrolišete vaš ručak sa bilo kog mesta, čak i kada niste kod kuće!

 Veliki točkić na uređaju pruža mogućnost da se podesi temperatura, i da displej pokazuje količinu i trenutnu temperaturu vode, a aplikacija vam omogućava da ispratite svaki delić vašeg kuvanja i da budete obavešteni o svim promenama, gde god da se nalazite! Sve ovo čini metodu kuvanja ”Sous-Vide ” veoma jednostavnom.

Kako se koristi Anova kuker?

 Anova kuker je dubine nešto manje od 40cm. Metalni deo aparata se postavi unutar posude napunjene vodom, dve reljefne linije na metalnom delu označavaju kolika je minimalna i maksimalna količina vode, koju je potrebno sipati u posudu. 10-litarske posude su najoptimalnija veličina posuđa, u kojima možete da kuvate pomoću Anova kukera. Sva elektronika se nalazi u gornjem delu uređaja.

 Uređaj ima displej osetljiv na dodir, na kom se nalaze sve infromacije za rukovanje ovim kukerom i gde se proveravanja stanje tokom samog kuvanja obroka. Prikazane su informacije poput podešene temperature i trenutne temperature vode.

 Postoji mnoštvo fenomenalnih recepata za razna jela, koja pomoću ovog kukera i ”Sous – Vide” metode imaju poptuno novu dimenziju! U kućnoj pripremi hrane, najviše vitamina je očuvano kada se hrana priprema, upravo na ovakav način!

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.