beckhoff rockwell automatika.rs naslovna
beckhoff rockwell automatika.rs naslovna
Predmet ovog spora bila su prava na nekoliko patenata koji se odnose na linearne motore. U saopštenju koje je stiglo iz kompanija Rockwell Automation i Beckhoff Automation stoji da je kompanija Rockwell odobrila kompaniji Beckhoff dozvolu za nešto više od desetak američkih i evropskih patenata koji se odnose na linearne motore.

 U svakom tehnološkom sektoru, postoje sporovi oko vlasništva i ideja i toga ko je sa njima prvi stupio na tržište. Izuzetak nije ni oblast automatizacionih tehnologija. Sporazumom oko dozvola između dve kompanije zavšena je parnica oko povrede patenata. Sporazum omogućuje kompaniji Beckoff ulazak na tržište te prodaju XTS sistema širom sveta, osim u Sjedinjenim Državama. Prema uslovima sporazuma, Beckoff kompanija de odložiti ulazak na tržište sistema do 30. juna 2019. godine.

beckhoff rockwell automatika.rs 1

 Marco Wishart, potpredsednik i generalni menadžer kontrole kretanja kompanije Rockwell Automation, izjavio je: „Zadovoljni smo povodom rešavanja ovog pitanja, i što se poštuju naša patentna prava. Ovim sporazumom je našim korisnicima omogućeno integrisanje nezavisne cart tehnologije linearnih motora u širi spektar mašina“. Hans Beckhoff, vlasnik i generalni direktor kompanije Beckhoff Automation, obratio se saopštenjem: „Pronašli smo dobro rešenje za naše korisnike van SAD-a, koji bi želeli integrisanje XTS sistema linearnih motora kao jednu od najnaprednijih tehnologija za svoje mašine“.

 Sporazumom se omogućuje korisnicima kompanije Beckhoff van SAD-a koji kupe i integrišu XTS sistem u svoje mašine prodaju takvih integrisanih sistema preko svojih prodajnih kanala u SAD-u u skladu sa uslovima licence. Bilo kakva pitanja oko toga kako se ovaj sporazum odnosi prema trenutnoj i budućem korišćenju pojedinih tehnologija linearnih motora biće prosleđena Beckhoff kompaniji.

 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.