gocart yujin robot naslovna automatika.rs
gocart yujin robot naslovna automatika.rsKorejski zasnovan Yujin Robot je upravo najavio robota za transport obroka, dizajniran tako da radi u objektima za negu starih i drugim ugostiteljskim i zdravstvenim ustanovama. Yujin-ov novi GoCart robot je zajednički poduhvat Yujin-a i ScanBox-a, dizajnera i proizvođača sistema za transport hrane za ugostiteljske i institucionalne objekte širom sveta.

gocart yujin robot automatika.rs GoCart pravi mapu svoje okoline i koristi niz senzora i kamera za samostalno nošenje tereta, bez uplitanja sa ljudima ili drugim predmetima na svom putu.  Takođe ima Internet-of-Things interfejs, tako da može da se poveže sa postojećim IT sistemima i radi sa pametnim telefonima, tabletima i računarima.
 
 Testovi oblasti novog GoCart počeće ovog oktobra na dve lokacije: u SAD i Švedskoj.
 
 Yujin je 2011.godine proizveo iRobiQ robota, koji predaje engleski jezik  za obdaništa širom Južne Koreje. Nakon toga kompanija je pustila na tržište kompletnu liniju robotskih usisivača za azijsko tržište, kao i istraživački mobilni uređaj nazvan Turtle-bots zasnovan na Kobuki mobilnoj platformi.
 
 U priči koja nema veze sa lansiranjem Yujin GoCart Robota, bolnica u Engleskoj nedavno je rasporedila 12 AGV-ova da isporuči obroke za 950 pacijenata. Droidi otvaraju vrata, rade sa liftovima i kupe tacne sa hranom bez ljudske pomoći. Oni prenose rashlađena jela do kuhinja razbacanih po bolnici, gde ih zagrevaju, a potom služe pacijentima. AGV-ovi se takođe koriste za prevoz otpada, posteljine, pribora, instrumenata, i farmaceutskih stavki oko objekta. Shodno tome možemo videti da tržište postoji i da je spremno da bude usluženo.
 
 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.