bubble_cup_beograd_2_programiranje_automatika.rs.jpg
bubble_cup_beograd_2_programiranje_automatika.rs.jpgPobednik Bubble Cupa, drugog po redu takmičenja za studente i srednjoškolce u programiranju, održanog na Elektrotehničkom fakultetu u Beogradu je ekipa „Surlaši“ iz Zagreba. Drugo mesto je osvojila ekipa „Royal Air Fork“, a treće mesto je zauzeo tim „Royal Air Force“ – obe iz Beograda. Ekipe su imale u timu po tri takmičara i na raspolaganju pet sati da reše algoritamske probleme u programiranju. Tokom takmičenja ekipe su imale priliku da vide kako i drugi timovi napreduju, i to dobijanjem balona različitih boja za svaki urađen zadatak.
 

  Takmičenje u Srbiji organizovano je isto kao i najpoznatije svetsko takmičenje u programiranju (koje organizuje ACM – Association for Computing Machinery), a ove godine u finale se plasiralo ukupno 17 ekipa, od toga 4 iz Rumunije i 2 iz Hrvatske. Ekipe iz Srbije uglavnom su dolazile sa fakulteta na kojima se uči programiranje (ETF, MATF, RAF Beograd, PMF Novi Sad, PMF Niš), ali je bilo i ekipa iz Matematičke gimnazije iz Beograda i gimnazije iz Niša i Sombbubble_cup_beograd_programiranje_automatika.rs2.jpgora.

   „Cilj ovog takmičenja je popularizacija programiranja i poboljšanje uspeha ekipa iz Srbije na svetskim takmičenjima. Na ovaj način Srbija dokazuje da ima puno mladih, pametnih i kreativnih ljudi, koji mogu rame uz rame da stanu sa ostatkom sveta“, dodao je Bodin Drešević iz razvojnog centra Microsofta u Srbiji.

   Organizatori takmičenja su Razvojni centar Microsofta u Srbiji, Društvo za informacione sisteme i računarske mreže, ETF, Univerzitet u Beogradu i Ministarstvo prosvete u Vladi Srbije.

   Više informacija o takmičenju u programiranju Bubble Cup možete da vidite ovde.

 
Izvor: micro
 

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.