vesti_naslovna_crio_ruggedized_national_instruments_upravljanje_procesima_plc_pac_programabilna_logika_automatika.rs.jpg
vesti_naslovna_crio_ruggedized_national_instruments_upravljanje_procesima_plc_pac_programabilna_logika_automatika.rs.jpg National Instruments je izbacio na tržište dva CompactRIO programabilna automatska kontrolera (PAC) koji nude inženjerima i konstruktorima mašina idealno rešenje za visoko performansna merenja i kontrolne aplikacije koje se izvršavaju na povišenim temperaturama. NI cRIO-9023 i NI cRIO-9025 kontroleri koji rade u realnom vremenu, takođe su dostupni sa odgovarajućom  dodatnom zaštitom komponenti i strujnog kola u otežanim uslovima rada.
 

 
vesti_crio_ruggedized_national_instruments_upravljanje_procesima_plc_pac_programabilna_logika_automatika.rs.jpg
  Novi CompactRIO kontroleri obezbeđuju veću moć procesiranja za napredne merne i kontrolne aplikacije koje rade u opsegu temperatura između -40 i 70 °C. NI cRIO-9023 kontroler ima PowerPC procesor koji radi na 533 MHz, dok NI cRIO-9025 ima PowerPC procesor na 800 MHz, kao i dualne Ethernet portove za umreženje, komunikaciju i proširenje I/O. Oba kontrolera rade sa postojećim CompactRIO rekonfigurabilnim kućistem, koje sadrži programabilna polja logickih kola (FPGA-ove), koji su programirani pomoću NI LabView 2009 platforme sa grafičkim sistemom za dizajniranje. Korišćenjem LabView i CompactRIO, inženjeri mogu brzo implementirati upotrebu analognih i digitalnih kontrolnih petlji koje uz algoritme velikih brzina za obradu signala, mogu zadovoljiti potrebe naprednih aplikacija za merenje. 
 
  Za rad na povišenoj radnoj temperaturi, novi CompactRIO kontroleri dostupni su i sa odgovarajućom zaštitnom presvlakom. Presvlaka predstavlja posebno formulisan tanki sloj materijala nanesen direktno na strujne ploče ili sastavne delove strujnih kartica i predstavlja nepropustljiv i zapečaćen sloj za zaštitu strujnih kola od vlage, vlažnosti, buđi, plesni, prašine i korozije usled izloženosti ekstremnim okruženjima. Područja primene u kojima zaštitna presvlaka može da obezbedi zaštitu su: brodski, železnički, automobilski, industrijski monitoring, jedinice testiranja goriva i prerade nafte i gasa.
 
National Instruments
  National Instruments predstavlja transformisanje načina na koji inženjeri i naučnici dizajniraju, izrađuju prototipove i isporučuju sisteme za merenje. NI osposobljava korisnike za rad sa off-the-shelf softverom, kao što je NI LabView i modularni isplativi hardver, te se prodaje na široko, u osnovi u više od 30 000 razlicitih kompanija širom sveta, gde jedan kupac ne predstavlja više od 3% prihoda i jedna industrija ne predstavlja više od 15% prihoda. Sa sedištem u Austinu, Texas, NI ima više od 5 000 zaposlenih i otvorena predstavnistva u više od 40 zemalja. Za proteklih 11 godina FORTUNE magazin je proglasio NI jednom od 100 najboljih kompanija u Americi.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.