Nekada pod pokroviteljstvom Google-a, ova aplikacija je dizajnirana za obavljanje naučnih istraživanja pomoću pametnog telefona. Sve se svodi na snimanje i prikazivanje čitavog niza podataka koji se prikupljaju direktno od senzora ugrađenih u pametni telefon…

 Kako su pametni telefoni opremljeni nizom senzora i mogu se povezati sa dodatnim spoljnim senzorima, oni postaju idealni uređaji koji se mogu koristiti za prikupljanje gomile podataka koji se kasnije mogu analizirati. Arduino Science Journal je aplikacija koja će prikazati prikupljene podatke sa senzora ugrađenih u pametni telefon i pretvoriti ih u svojevrsni naučni dnevnik.

 Sama aplikacija je dostupna na 45 jezika i namenjena je prvenstveno školskoj deci uzrasta od 10 do 18 godina, a podstiče proučavanje sveta oko njih i izvodi seriju eksperimenata koji bi ciljnu starosnu grupu trebalo da zanimaju za nauku.

 Svi podaci se mogu sakupljati i snimati u realnom vremenu, a kasnije ih je moguće nesmetano analizirati, baš kao što bi to radili naučnici. Specifičnost je činjenica da je podržana Arduino platforma, što znači da se mogućnosti, kao i dostupni senzori, mogu dodatno proširiti i svemu dodati novu dimenziju.

 U svakom slučaju, Arduino Science Journal je odlična aplikacija za sve one koji žele da zajedno sa decom uđu u svet STEM-a, saznaju više o svetu oko nas, ali i savladaju veštinu analiziranja naučnih podataka i ovog načina razmišljanja.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.