naslovna vesti siemens automatika.rs
naslovna vesti siemens automatika.rsKompanija Siemens se još jednom pokazala kao neprikosnoveni lider po broju patentnih prijava u Evropi. Prema rang-listi patentnih prijava Evropskog zavoda za patente (EPO) za 2011. godinu, ova kompanija je tokom kalendarske 2011. godine podnela 2.235 patentnih prijava, na osnovu čega je zauzela prvo mesto u statistici evropskih patenata. Pored toga, Siemens je povećao svoje vođstvo u odnosu na nižeplasirane rivale.
 
 

 “Veoma sam ponosan na ovaj rezultat, koji svedoči o inovativnoj snazi naših zaposlenih. Pronalasci jačaju našu poziciju u međunarodnoj konkurenciji i doprinose stvaranju novih radnih mesta”, rekao je predsednik i izvršni direktor Siemensa Peter Lešer. On je potvrdio da će Siemens održati trenutni visoki nivo ulaganja u istraživanja i razvoj. U 2011. fiskalnoj godini kompanija je investirala blizu 4 milijarde evra u istraživanja i razvoj, od čega je više od jedne milijarde uloženo u razvoj ekološki prihvatljivih (zelenih) tehnologija.
 
 “Siemens predstavlja sjajan primer korišćenja pronalazaka radi postizanja poslovnog uspeha”, izjavio je predsednik EPO Benoa Batisteli. “Ova kompanija se nalazi na jednom od prva tri mesta od kako smo 1997. uveli rangiranje po broju podnetih prijava. Uz to, Siemens povećava i inovativnost na globalnom nivou. Broj izveštaja o pronalascima koje podnose istraživači Siemensa povećan je za 10 odsto u odnosu na prošlu godinu, tako da sada iznosi 8.600 ili gotovo 40 izveštaja svakog radnog dana. Posmatrano u proseku, svaki od skoro 28.000 radnika koji su u ovoj kompaniji angažovani na istraživanju i razvoju sada podnese skoro dvostruko više izveštaja o pronalascima nego što je to bio slučaj pre deset godina”, objašnjava Batisteli.
siemens EPO automatika.rs

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.