vesti_naslovna_control4-srbija_pametne_kuce_smart_house_automatika.rs.jpg

vesti_naslovna_control4-srbija_pametne_kuce_smart_house_automatika.rs.jpg

Proteklih dana održan je Control4 Event  na kome su posetioci imali mogućnost da se upoznaju sa samom kompanijom, da nešto više saznaju o proizvodima i uređajima koji čine naše stanove ”pametnim”, kao i da postanu zvanični diler Control4 uređaja na našem tržistu. Na prostoru bivše Jugoslavije kompaniju Control4 zastupa preko 15 firmi koje čine vaše domove pametnim, sigurnim i štedljivim.

 
  Prednost Control4 uređaja je u tome što se veoma lako mogu instalirati u postojećim stanovima, kućama, hotelima. Upravljanje se vrši preko nekoliko standardnih protokola kao što su bežična mreža ZigBee ™ (802.15.4) mesh, Ethernet, ili WiFi mreža. Jednim od kontrolera iz Control4 porodice možete upravljati celim Vašim domom ili samo kućnim bioskopom. Preko ovih kontrolera moguće je upravljati muzikom, rasvetom, regulacijom temperature, sigurnosnim uređajima, zavesama, reletnama i drugim. Još jedna od prednosti ovih uređaja je pristupašna cena u odnosu na proizvode kompanija kao sto su KNX, Kreston, Bticino.
 

control4_home_page_add_home_theater_srbija_pametne_kuce_smart_house_automatika.rs.jpg

  Pouzdanost rada uređaja je osiguran preko ZigBee protokola (2.4MHz)  koji je stabilan i ima mali protok podataka ali koji je sasvim dovoljan, takvi tipovi protokola se koriste u vojnoj industiji za prenos podataka koji moraju da stignu do željene adrese. Programiranje kontrolera je jako jednostavno i svodi se na samu konfiguraciju, nakon dodele IP adrese aparatima samo ubacujemo podešavanja za željenu stavku, bilo da je to kućni bioskop (osvetljenje, jačina zvuka), slušanje muzike (jačina, u kojim prostorijama hoćemo da slušamo muziku), uključenje budilnika (paljenje TV-a, uključenje rasvete u sobi, kupatilu, hodniku, kuhinji) i jos mnogo drugo u zavisnosti sa Vašim željama i zahtevima.
 
  Control4  je potpisao ugovor o implementaciji svojih uređaja u turističkom kompleksu na Luštici, Crna Gora. Kompleks će sadržati 1.600 stanova, četiri hotela sa 5* kao i mnoštvo sportskih objekata u kojima Control4 garantuje uštedu do 30% energije uz pomoć svojih uređaja. Kompleks će biti građen u tri faze, koje će ukupo trajati 12 godina.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.