naslovna_hall-senzor_austriamicrosystem_vesti_automatika.rs.jpgAustriamicrosystems objavljuje novi integrisani Hall-senzor AS5013. Ovo je bezkontaktni integrisani magnetni enkoder koji prati kretanje magneta ugrađenog u dugme u odnosu na svoj centar i vraća informaciju o X i Y poziciji putem IC interfejsa. Ovaj senzor će se primenjivati u EasyPoint mini džojsticima koji se sastoje od mehaničkog sklopa koji obuhvata navigacioni točkić, magnet i integrisani magnetni enkoder AS5013.

  Njegova jednostavna konstrukcija i beskontaktna tehnologija daju vrlo visoku pouzdanost, dizajniran je za bilo koju vrstu uređaja koji imaju potrebu za navigacijom od 360°. U jednom čipu su objedinjeni user-selectable power-saving modovi, 5 integrisanih elemenata Hall-senzora koji detektuju pokrete do ±2mm bočnog pomeranja, AD konvertor visoke rezolucije, interfejs za obradu podataka o koordinatama i smart power management kontroler. 

slika_hall-senzor_austriamicrosystem_vesti_automatika.rs.jpg

  HMI (Human-machine interface) poseduje dva interapta: jedan namenjen obavestavanju o načinjenom pokretu, a drugi o tome da su podaci obrađeni i spremni za slanje ka spoljašnjem procesoru. Za napajanje čipa potreban je napon u opsegu od 2.7 do 3.6 V, dok je temperaturni opseg rada ovog uređaja -20 to +80°C. Uređaj se proizvodi u 16-pinskom QFN pakovanju dimenzija 4 x 4 x 0.55 mm, dok je ceo EasyPoint modul veličine 8 x 8 x 1.5 mm.
  Ovaj uređaj je već sada dostupan kupcima, a njegova cena je $2.92 po komadu, za količinu ne manju od 1000 komada.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.