Američki proizvođač električnih automobila, kompanija Tesla, najavio je da će njihova nova fabrika u okolini Berlina zapošljavati 12.000 radnika u prvom mahu, dok najavljuju veliki skok zaposlenih nakon proširenja.

 U budućoj završnoj fazi širenja, koje je za sada samo “hipotetičko”, Gigafactory u Nemačkoj bi u maksimalnom kapacitetu trebala zapošljavati i do čak neverovatnih 40 hiljada ljudi, napominje američka kompanija, čiji je izvršni direktor, milijarder Elon Musk.

 Proizvodnja električnih automobila u Gruenheideu, Nemačka, planirana je za jul ove godine. Pogoni su smešteni u šumovitom području uz jezero, 30-ak kilometara jugoistočno od centra Berlina, na rubu prirodnog rezervata, što je dovelo do velikih kontraverzi. Planirana proizvodnja je više od 500 hiljada vozila godišnje, modela Y .

 Teslin izvršni direktor Elon Musk želi na toj lokaciji izgraditi i najveću svetsku fabriku baterija za električna vozila i time dodatno povećati ulaganja, koja prema glasinama u industrijskim krugovima dosežu do neverovatnih milijardu eura.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.