national instruments logo ni compactrio automatika rsNovi NI cRIO-9068, softverski dizajnirani kontroler, je deo najnaprednije platforme i embedded sistema otvorenog dizajna za upravljanje i nadzor. National Instruments je najavio novi cRIO-9068 softverski dizajnirani, koji je kompletno redizajniran, ali zadržava punu NI LabVIEW i I/O kompatibilnost sa CompactRIO platformom. Kontroler integriše najrazvijenije tehnologije uključujući potpuno programabilan Xilinx Zynq-7020 sistem na čipu (SoC), koji kombinuje ARM® procesor sa dva jezgra i fabrički Xilinx 7 Series FPGA.

 “U roku od 24 časa nakon prijema cRIO-9068 kontrolera, pokrenuli smo naše već postojeće LabVIEW aplikacije bez bilo kakvih problema,” rekao je Bob Leigh, predsednik i direktor LocalGrid™ Tehnologies. “Impresionirani smo lakoćom tranzicije softvera između CompactRIO sistema i neverovatnim poboljšanjem performansi novog softverski dizajniranog kontrolera.”

 Baziran na LabVIEW arhitekturi rekofigurabilnih ulaza i izlaza (RIO)novi CompactRIO kontroler pomaže u realizaciji bilo kog zahtevnog zadatka koji se tiče embedded upravljanja i nadzora bez preterane potrošnje vremena za razvoj i novca. Inženjeri i naučnici širom sveta koriste CompactRIO platformu za pravljenje sistema koji gase vatru na transportnim avionima, generišu električnu energiju uz pomoć letećih zmajeva i precizno slažu 20 tona svežeg betona.

ni compactrio national instruments labview akviyicija podataka automatika.rs Karakteristike novog cRIO-9068 kontrolera:

  • Četiri puta brže performanse nego kod prethodne generacije, sadrži ARM Cortex-A9 dvojezgarni procesor brzine 667 MHz i Xilinx Artix-7 FPGA.
  • Novi operativni sistem u realnom vremenu baziran na Linux-u, koji omogućava veću fleksibilnost i za LabVIEW Real-Time i C/C++ programere.
  • Prošireni radni temperaturni opseg od -40 oC do 70 oC
  • U skladu sa LabVIEW programerskom praksom, obezbeđeno je da i novi i postojeći načini dizajniranja u potpnosti koriste prednosti nove tehnologije uz minimalan napor.
 “Zbog toga što je jako mnogo kupaca uložilo u CompactRIO platformu, ovo redizajniranje smo shvatili krajnje ozbiljno,” rekao je David Fuller, potpredsednik za aplikacije i embedded softver u National Instruments-u. “Naši R&D timovi su ponovo ispitali svaki deo dizajna kontrolera i napravili značajna poboljšanja uz zadržavanje kompletne kompatibilnosti koda.”
 compactrio national instruments labview akviyicija podataka automatika.rscRIO-9068 kontroler, programiran pomoću LabVIEW sistema za dizajniranje softvera, omogućava inženjerima i naučnicima da koriste jedinstveno grafičko razvojno okruženje kako bi iskoristili prednosti unapređenja hardverskih performansi. LabVIEW 2013 podrška za NI Linux Real-Time OS omogućava programerima pristup bogatom skupu biblioteka i aplikacija razvijenih od stane drugih korisnika, kako bi unapredili svoje sisteme za upravljanje i nadzor. LabVIEW 2013, takođe nudi proširenu mogućnost povezivanja koja uključuje poboljšanje kreiranja web servisa i sigurnog, industrijskog standardnog WebDAV upravljača datotekama baziranom na pretraživaču.
 
 “Mada ovaj kontroler izgleda slično kao ostali CompactRIO uređaji, tehnologija ispod kućišta je revolucionarna,” rekao je Wolfram Koerver, direktor S.E.A. “Sa ovom platformom možemo našim kupcima da obezbedimo softverske tehnologije koje su ranije bile gotovo nemoguće ili bi zahtevale dugo vreme razvoja i visoke investicije.” 
 
Pogledajte detalje o kontroleru cRIO-9068 na www.ni.com/crio-9068.

O National Instruments-u

Od 1976. godine, National Instruments (www.ni.com) snabdeva inženjere i naučnike alatima koji ubrzavaju njihovu produktivnost, inovacije i pronalaske. NI-jev pristup grafičkog dizajniranja sistema obezbeđje inženjerima platformu sa integrisanim softverom i hardverom koja ubrzava razvoj svakog sistema koji zahteva merenje i upravljanje. Dugoročne vizije National Instruments-a i fokus na unapređenju društva kroz tehnologiju potvrđuju uspesi njenih kupaca, zaposlenih, dobavljača i akcionara.

CompactRIO, LabVIEW, National Instruments, NI, ni.com, NI miniSystems i NIWeek su zaštitni znak National Instruments-a. Navedena imena ostalih proizvoda i kompanija su zaštitini znakovi njihovih kompanija.


National Instruments,

Instrumentacija, avtomatizacija in upravljanje procesov d.o.o.
labview ethernet_compactdaq_national_instruments_vesti_automatika.rs.jpg
Kosovelova ulica 15,

3000 Celje, Slovenija

Tel: + 386 3 425 4200,
Fax: +386 3 425 4212
E-mail:   ni.serbia@ni.com

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.