winbot series 7 naslovna automatika.rs
winbot series 7 naslovna automatika.rsNa sajmu tehnologije CES 2013 kompanija Ecovacs predstaviće svoj novi proizvod – Winbot Series 7. Reč je o robotu čija je osnovna namena čišćenje prozora. Robot koristi usisnu silu kako bi se održao na staklu prozora i može očistiti staklo iznutra i spolja.
 
 
 

 
winbot series 7 automatika.rs Za čišćenje prozora Winbot 7 koristi jastučiće koji vlaže i suše staklo i krpu koja briše višak vlage i nečistoće. Sve što korisnici treba da urade jeste da prikače jastučiće za jedinicu, poprskaju ih sa nekim sredstvom za čišćenje, stave robot na prozor i pritisnu “start”.  Winbot počinje čišcenje tako da najpre izmeri površinu stakla. Jednom kada je odredio mere, robot će očistiti celu površinu. Može čistiti stakla s ramom i bez njega, bez obzira na debljinu, veličinu i oblik.  Zna čak i kada je gotov s poslom – tada se vraća na mesto starta i oglašava se muzikom.

 Robot se napaja pomoću baterija koje se mogu puniti nakon svakog čišćenja. Korisnici će takođe moći da ga kontrolišu uz pomoć daljinskog upravljača. Robot će se isporučivati u dve boje, beloj i žutoj. Cena još uvek nije poznata, ali se očekuje da će biti u “stotinama dolara”.

POSTAVI ODGOVOR

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.